eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az ügyvéd szerint a megmozdulást be kellett volna jelenteni

A gyülekezési jogot részletesen szabályozza a törvény, ezért nem igazán érthető, miért nem adtak kellő érvényt ennek - mondta Magyar György ügyvéd, az MTV székháza elleni támadással összefüggésben.

A jogász azt is hozzátette: vannak esetek, amikor nem kell bejelenteni az eseményt, de ezeket részletesen szabályozza a jogszabály. Ilyen lehet a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlés, arra azonban nem tudott választ adni, ki jogosult eldönteni, hogy az eset a törvény hatálya alá tartozott-e.

Úgy vélte: a jogszabályt tévesen értelmezték, az eseményt 72 órával hamarabb be kellett volna jelenteni a rendőrségnél.

Magyar György szerint a rendőrségnek ilyenkor az eredeti funkciójából kell kiindulnia, azaz a közrendet, a közbiztonságot kell védenie. Inkább túl kell biztosítania a helyszínt, mint alul.

Elmondta azt is, hogy a hétfőn este, a Magyar Televízió épületében behatolók a Büntető törvénykönyv szinte minden pontját kimerítik, a többi mellett középület és hírközlési szerv elleni rombolást hajtottak végre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×