eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A többség szerint le kéne mondania Gyurcsánynak

A megkérdezettek többsége, 59 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde, amelyben elismerte, hogy megtévesztették a választókat, nem maradhat politikai következmények nélkül, és a miniszterelnöknek le kellene mondani.

A Magyar Gallup Intézet által készített felmérés szerint a megkérdezettek 43 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek le kellene mondania, "mert bevallotta, hogy hazudott".

A legtöbben azon az állásponton vannak, hogy Gyurcsány Ferencnek le kell mondania és az államfőnek új miniszterelnököt kell jelölnie, mert a jelenlegi kormányfő "végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet".

Ezzel ellentétes állásponton van a lakosság harmada (34 százalék). A lakosság negyedének (23 százalék) egy része nem is hallott a hírről, másik része pedig nem tud, illetve nem akar véleményt nyilvánítani a kérdésben - tette közzé internetes oldalán az intézet.

A lakosság majd kétharmada (59 százalék) szerint a választás után elhangzott, most nyilvánosságra hozott miniszterelnöki beszédnek politikai következményei kell legyenek. Ezen a véleményen csaknem háromszor annyian vannak, mint azok, akik úgy gondolják, hogy erre nincs szükség.

A teljes lakosság ötöde (21 százalék) "gondolja csak, hogy nem szükséges, hogy politikai következményei legyenek ennek az ügynek, míg a megkérdezettek további egyötöde nem tud, vagy nem akar véleményt nyilvánítani, illetve nem hallott még a hírről".

A hétfői telefonos közvélemény-kutatást 584 felnőtt magyar állampolgár körében végezték. A kutatás reprezentatív.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×