eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Pokorni: a kormányfő morálisan megsemmisült

Kiderült, hogy egy politikai kalandorral van dolgunk. Ez az ember morálisan megsemmisült - reagált Pokorni Zoltán arra a nyilvánosságra került felvételre, amelyen Gyurcsány Ferenc a szocialista frakciónak májusban azt mondta: "másfél évig hazudtunk". A Fidesz alelnöke szerint a szocialistáké a felelősség, nekik kell megoldást találniuk a helyzetre.

Nem az a botrány amit mondott, mert azt tudtuk - fogalmazott Pokorni Zoltán a közszolgálati televízió reggeli műsorában. A Fidesz alelnöke szerint egyrészt a kormányfő stílusa jelenti a botrányt, hiszen Magyarország miniszterelnöke nem beszélhet ilyen trágárul még a saját frakciója körében sem.

Másrészt Gyurcsány Ferenc cinizmusát találta botrányosnak a fideszes politikus. Játékszernek, eszköznek tekintette az embereket, a maga hasznát, hatalmát szolgálta szemben az ország, az emberek érdekével - vélekedett Pokorni Zoltán.

Az élet egy másik területéről hozva példát a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: egy orvosnál is megbocsáthatatlan, ha egy daganatos betegnek azt mondja, hogy nincs semmi baj, nem kell műteni. Maradhat utána orvos? - tette fel a kérdést Pokorni Zoltán.

Gyurcsány Ferenc morálisan megsemmisült, alkalmatlanná vált a miniszterelnöki poszt betöltésére - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke. Pokorni Zoltán szerint a kialakult helyzetben ugyanakkor a szocialistáké a felelősség azért, hogy megoldást találjanak.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×