eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Kuncze: a politika nem úgy hazudik, hogy hazudik

Az SZDSZ elnöke szerint nincs konkrét hazugság a miniszterelnök nyilvánosságra került beszédében. Kuncze Gábor a TV2 reggeli műsorában úgy fogalmazott: a kormányfő esetleges lemondása, vagy előrehozott választások kiírása elhúzódó politikai válságot jelentene, ami ellentétes az ország érdekével.

Az SZDSZ elnöke szerint annyi haszna mindenképpen van annak, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc beszéde, hogy most végre elkezdődik egy a politika és a választók számára is tanulságos vita.

"A politika nem úgy hazudik, hogy hazudik, hanem úgy, hogy nem mondja meg az igazságot" - fogalmazott Kuncze Gábor, aki hangsúlyozta, hogy az SZDSZ a választási kampányban is végig igazat mondott. A pártelnök szerint végiggondolva az elmúlt 4 év koalíciós vitáit, Gyurcsány Ferenc kijelentése, mely szerint semmilyen jelentős eredményt nem értek el, sem az MSZP-re, sem a kormányfőre nem igaz.

"Az az igazság, hogy nem tudtuk, hogy baj van" - jelentette ki Kuncze Gábor az ország állapotáról beszélve, majd hozzátette, hogy a Fidesz négyszer akkorát hazudott a kampányban, mint az MSZP.

"Ha ennek az a vége, hogy megtanuljuk: igazat kell mondani, akkor meg is érte. Elindultak a reformok, ezeket végig kell csinálni. Bármiféle politikai válság árt Magyarországnak, ezért azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferencnek tovább kell csinálnia. Ha most a kormányfő lemond, akkor elhúzódó politikai válság van, de ez sem lesz elég, előrehozott választásokat akarnak majd, ami elhúzódik, aztán jönnek azok, akik négyszer akkorát hazudtak" - mondta Kuncze Gábor, aki szerint van egy ország, amivel törődni kell.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×