eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: "ne mentsük már fel magunkat!"

Katartikus ez a szembenézés, ebben a tekintetben egyáltalán nem bánom hogy nyilvánosságra került a beszéd - mondta Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízió reggeli műsorában. A miniszterelnök arról próbálta meggyőzni a nézőket: a beszéd általában a politikai hazugságokról szólt, és arról, hogy a szocialistáknak ezzel szakítaniuk kell.

Ha a beszéd egészét nézzük, akkor kiderül: amiről beszélek az nem önmagában másfél vagy négy év, hanem a politika hazugságai, amelyek felhalmozódtak a rendszerváltás óta, különösen az elmúlt 8 évben - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette: a beszédben pont azt mondta, hogy az elmúlt másfél évben ebből saját kormányának sem sikerült kitörnie, de ez nem folytatható tovább, a bal oldalnak ezzel szakítania kell.

Nyilvánosságra került beszédét a miniszterelnök egy drámai monológhoz hasonlította, amely szükségszerűen tele volt érzelmekkel és túlzásokkal is.

Gyurcsány Ferenc hosszasan beszélt arról, hogy a Fidesz volt az, aki elkezdte azt a populista ígérgetéssel teli felelőtlen politikát, amely nem vette figyelembe az ország lehetőségeit.

A miniszterelnök szerint a népszerű intézkedések vonzásának később a szocialisták sem tudtak ellenállni. Beszédében pont arra próbálta feltüzelni a szocialista képviselőket, hogy legyen bátorságuk szakítani ezzel - mutatott rá a kormányfő.

"Ne mentsük már fel magunkat," éppen az a politika vitt idáig, hogy a népszerűséget tartották szem előtt a politikusok - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: Magyarországot szembesíteni kell az elmúlt sok-sok évével.

A vasárnap délután nyilvánosságra került, Gyurcsány Ferenc szavait tartalmazó hanganyagot a május 26-ai, balatonőszödi tanácskozáson rögzítették. A kormányfő a felvételen szó szerint azt mondta: "nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet; teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz".

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy az ország a korábban elképzeltnél jóval többet költött, miközben - mint mondta - a kabinet 4 évig nem csinált semmit. Úgy fogalmazott: Európában ekkora baklövést nem követett el más, csak Magyarország.

A miniszterelnök szerint az MSZP-frakció nem tud olyan jelentős kormányzati intézkedést mondani, amire büszkék lehetnek, és feltette a kérdést a szocialista képviselőcsoportnak: mit mondanak majd, ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltak négy év alatt.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×