eur:
388.32
usd:
360.33
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Vallott a szécsényi gyilkos

Vallomást tett a bíróság előtt az a férfi, akit egy 14 éves szécsényi kislány meggyilkolásával vádolnak. A 25 éves férfi büntetőpere csütörtökön kezdődött a Nógrád megyei bíróságon. A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban brutális kegyetlenséggel ölte meg a 14 éves lányt.

A férfi többször volt már büntetve erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt.

A vádirat szerint a 2005. április 1-jén késő este arra kényszerítette a lányt, hogy szálljon be az autójába. Ezután nagymamája házába vitte, ahol súlyosan bántalmazta, majd az udvari vécé derítőjébe dobta. A lány megpróbált kimászni, de a férfi egy vasrúddal többször megütötte.

A vádhatóság képviselője a tárgyaláson azt mondta: a szakértői vélemények szerint egyértelmű, hogy a 25 éves férfi meg akarta ölni a 14 éves lányt. Bár a férfi különös kegyetlenséggel oltotta ki a kislány életét, nem tekinthető kóros elmeállapotúnak.

A tárgyaláson a vádlott a vallomásában többször is hangsúlyozta pszichés zavarait, és azt mondta, hogy már másnap reggel nem tudta, álmodta-e ami történt, vagy nem.

A vádlott azt mondta: akkor este a fiatal lány az út közepén ült, véres volt a válla, nem tudott felállni. Beültette az autója hátsó ülésére, hogy orvoshoz vigye, de a lány összecsuklott, és mivel azt hitte, meghalt, el akarta tüntetni. Ezért vitte az emésztőgödörhöz. Állítása szerint nem ismerte korábban a sértettet, nem voltak vele kapcsolatban érzelmei.

Az ügyészség szerint viszont korábban többször is közeledett a lányhoz szexuális szándékkal. A férfi részben bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt. A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×