eur:
387.88
usd:
359.93
bux:
69165.85
2024. május 9. csütörtök Gergely

Orbán: felelősségre vonást!

Magyarországon politikai válság van és illegitim kormánydöntések születnek - jelentette ki a Fidesz XII. kerületi kampányrendezvényén a párt elnöke.

Orbán Viktor a demokráciába vetett hit megrendüléséről beszélt, majd leszögezte, hogy felelősségre kell vonni azokat, akik ide juttatták az országot.

Kijelentette, hogy pártja ellenzi a "reformdiktatúrát", és továbbra is kitart az adók és járulékok csökkentésének politikája mellett.

Figyelmeztetett: szükség van a kampányolásra, mert az önkormányzati választás most a kormányról is szól.

Tizenhat év óta ez a legfontosabb önkormányzati választás, mert az a tétje, hogy mindent meg lehet-e velünk csinálni - mondta a fórumon Pokorni Zoltán alelnök.

A Fidesz XII. kerületi polgármester-jelöltje emlékeztetett arra, hogy az MSZP homlokegyenest más ígért a tavaszi választások kampányában, mint amit most megvalósít, de arra kért mindenkit, hogy mégse fütyüljék ki az embereket "provokáló" Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc "ne arról beszéljen, hogy kifütyülik, hanem arról, hogyan jutottunk ide" - tette hozzá.

Polgármester-jelöltként Pokorni Zoltán egyebek mellett a környező országokba szervezett osztálykirándulások anyagi támogatását ígérte a budaiaknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×