eur:
393.34
usd:
367.71
bux:
66268.5
2024. április 24. szerda György

Rákos betegek bolyonganak ellátatlanul

Bár hivatalosan nem ismerik el a kórházak, az onkológusok állítják: az új betegek számára szinte elérhetetlenek a legkorszerűbb terápiák. Egyre több daganatos beteg "bolyong" ellátatlanul a hazai onkológia rendszerében. Lapszemle.

Válsághelyzetet jelentenek az onkológiák - írja a Népszabadság. Sok onkológus szerint sokak számára elérhetetlenek a legkorszerűbb terápiák, és egyre több daganatos beteg "bolyong" ellátatlanul a rendszerben.

Becslések szerint a legköltségesebb gyógymódra szoruló emlődaganatos betegek fele, míg a vastagbél-daganatos pácienseknek alig több mint a tizede kapja a leghatékonyabb kezelést. Borsod-Abaúj-Zemplén és Somogy megyékben, illetve egy-egy fővárosi intézményben egyáltalán nem fogynak a legkorszerűbb készítmények.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa asztalán egyre több a panasz: Lenkovics Barnabás levelet és állásfoglalást készít az egészségügyi miniszternek a gyógyszerfelírások, elsősorban a kemoterápiás kezelések ügyében. Ha itt fennakadás van, azzal életeket veszélyeztetnek - közölte az ombudsman.

Akármivel fűtünk, mindenképp többet kell fizetni - derül ki a Magyar Nemzetből. Reneszánszát éli a fa- és a széntüzelés, az emelkedő földgázárak miatt egyre több helyen veszik elő a vaskályhát, vagy tisztítják ki az évek óta használaton kívüli cserépkályhát.

Õk sem ússzák meg azonban olcsón a telet, mert a gázzal együtt minden fűtőanyag ára megy felfelé, egyes helyeken sorba kell állni a fáért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×