eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

KDNP: szemtől szembe Slotával

A Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezi Szili Katalin házelnöknél Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének meghívását Budapestre.

Személyes találkozón tisztázni lehetne, mi az oka magyarellenességének - mondta Simicskó István, a párt országgyűlési képviselője.

"Kezdeményezésünknek az a célja, hogy Ján Slota jöjjön el Budapestre. (...) Hívjuk meg Ján Slotát (...), beszéljük meg, mi az oka a (...) magyargyűlöletnek. Talán egy tál sztrapacska elfogyasztása mellett (...) megbeszélhetnék személyesen, (...) miért jó, ha ezt a két népet szembeállítjuk" - fogalmazott a politikus.

A képviselő, aki egyben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, úgy vélekedett, hogy a magyar kormánynak - ha már nem támogatta a határon túli magyarok állampolgárságának megadását - az autonómiatörekvéseket kellene támogatnia.

A szlovákiai helyzetre utalva hozzátette: "a magyar kormány bár örvendetes, hogy felemelte a hangját, (....) még sok lehetősége lenne" tenni valamit.

"Nem igazolódik vissza, ami a kormányprogramban megfogalmazásra került, hogy tíz millió magyar nevében, 15 millió magyar érdekében" kíván dolgozni a magyar kormány - fogalmazott Simicskó István.

Szlovákiában a helyzet még rosszabb is lehet, ezért mind a magyar kormánynak, mind az európai parlamenti képviselőknek többet kellene tenniük a szlovákiai magyarok érdekében - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×