eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Három tűzoltó meghalt a Műegyetemen

Három tűzoltó életét vesztette, további hét tűzoltót súlyos füstmérgezés miatt kórházba vittek, miután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében, egy lőtéren tűz keletkezett - közölte a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője.

Molnár Péter arról is beszélt, hogy három tűzoltó állapota életveszélyes, négy tűzoltó pedig súlyos füstmérgezést szenvedett.
Közölte, hogy három civil kisebb füstmérgezést kapott, őket a mentők a helyszínen ellátták, nem kerültek kórházba.

A legmagasabb fokú riasztással érkeztek a tűzoltók

A tűz oltására a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók a helyszínre. Huszonöt tűzoltóautóval mintegy 130 tűzoltó vonult ki és próbálja megfékezni a pincében keletkezett tüzet.

A Távirati Iroda helyszínen tudósítója azt látta, hogy az egyetemi épület felső szintjén a tűzoltók baltával betörik az ablakokat, hogy a füsttől szellőztessék az épületet.

Molnár Péter tájékoztatása szerint a lőtéren keletkezett tüzet a riasztás után négy órával még mindig nem sikerült eloltani, mivel a sűrű füst miatt a tűzoltók a tűz fészkét még nem tudták megközelíteni.

Eltévedhettek a labirintusrendszerben

Feltehetően felderítés közben eltévedt az átláthatatlan, sűrű füstben a három tűzoltó, a légzőkészülékükben elfogyott a levegő, már eszméletlenül hozták fel őket kollégáik - mondta Molnár Péter.

Közölte, hogy a tűz a mínusz 2. szinten, a föld alatti lőtéren keletkezett. Molnár Péter hozzátette, hogy egy labirintusrendszerről van szó, csigalépcsőn és folyosókon lehet megközelíteni a lőteret.

Jelenleg óriási a hőterhelés, csak négykézláb lehet közlekedni. A tűzoltók légzőkészülékeiben 20-25 percre elegendő levegő van.

A szóvivő azt mondta, hogy elsőként két tűzoltóraj érkezett a helyszínre, egy civil segítségével elindultak a pincébe tömlő alapvezetéket szerelni, majd a három tűzoltó felderítésre indult.

Három civil gyakorolt a lőtéren

Molnár Péter arról is beszámolt, hogy három civil gyakorolt a lőtéren, és ekkor keletkezett a tűz. A lőterén gumifalak és szigetelő anyagok égnek, az égés következtében mérgező gázok szabadulnak fel.

Újabb felderítési és mentési csoport alakult, és próbálják megközelíteni a tűz fészkét - tette hozzá Molnár Péter.

Budapest saját halottjának tekinti a tűzoltókat

A műszaki egyetemen oltás közben életét vesztett három tűzoltót a főváros saját halottjának tekinti, a családoknak azonnali 100 000 forintos gyorssegélyt adnak - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester, miután megjelent a tűz keletkezésének helyszínén.

"Szomorú, megrázó tragédia történt, három tűzoltót elvesztettünk" - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy a balesetben elhunyt tűzoltók temetési költségeit a Fővárosi Önkormányzat fedezi.

Demszky Gábor kevéssel egy óra után jelent meg a műszaki egyetem épületében, majd a fővárosi tűzoltóparancsnokkal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjével a csigalépcsőn a sűrű füstben megközelítette a tűz keletkezésének helyszínét.

A K épület a Műegyetem rakparton található, itt van az intézmény főbejárata.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×