INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Drámai képek a tűzoltótragédiáról

Infostart / InfoRádió
Demszky Gábor főpolgármester szerint a légfegyveres lőtéren AK-47-es géppisztollyal gyakorlatoztak a Műegyetemen, ez okozhatta a kedd éjszakai tüzet. Közben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Magyarország történetének legtragikusabb oltásának nevezte az akciót, melyben három tűzoltó életét vesztette, két társuk pedig súlyos füstmérgezést kapott.

Budapest főpolgármestere úgy tudja, hogy az okozta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kedd éjszaka keletkezett tüzet, hogy a mínusz 2. szinten lévő légfegyveres lőtéren nem légfegyverrel, hanem AK 47-es géppisztollyal gyakorlatozott három civil.

Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója és Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok Magyarország tűzoltó történetének legtragikusabb oltásának nevezte az akciót, melyben három tűzoltó életét vesztette.

Hajnalra fékezték meg a lángokat

A Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője az InfoRádióban korábban elmondta: az épület mínusz második szintjén található lőterén elhelyezett gumiabroncsok eddig ismeretlen ok miatt gyulladtak meg, a tűzoltók csak reggel háromnegyed hatra tudták megfékezni a lángokat.

Molnár Péter beszélt arról is, hogy az első kiérkező raj három munkatársa valószínűleg eltévedt a sűrű füstben, kollégáik eszméletlen állapotban találtak rájuk, és a mentősök már nem tudták újraéleszteni őket. Hangsúlyozta: mindhárman gyakorlott tűzoltók voltak.

Hősi halottak?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója bejelentette: javaslatot terjeszt elő Dr. Lamperth Mónika Önkormányzati és Területfejlesztési miniszterhez, elhunyt bajtársaink Hősi Halottá nyilvánítása érdekében.

(Képeink a langlovagok.hu honlapról származnak.)

A címlapról ajánljuk