eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drámai képek a tűzoltótragédiáról

Demszky Gábor főpolgármester szerint a légfegyveres lőtéren AK-47-es géppisztollyal gyakorlatoztak a Műegyetemen, ez okozhatta a kedd éjszakai tüzet. Közben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Magyarország történetének legtragikusabb oltásának nevezte az akciót, melyben három tűzoltó életét vesztette, két társuk pedig súlyos füstmérgezést kapott.

Budapest főpolgármestere úgy tudja, hogy az okozta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kedd éjszaka keletkezett tüzet, hogy a mínusz 2. szinten lévő légfegyveres lőtéren nem légfegyverrel, hanem AK 47-es géppisztollyal gyakorlatozott három civil.

Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója és Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok Magyarország tűzoltó történetének legtragikusabb oltásának nevezte az akciót, melyben három tűzoltó életét vesztette.

Hajnalra fékezték meg a lángokat

A Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője az InfoRádióban korábban elmondta: az épület mínusz második szintjén található lőterén elhelyezett gumiabroncsok eddig ismeretlen ok miatt gyulladtak meg, a tűzoltók csak reggel háromnegyed hatra tudták megfékezni a lángokat.

Molnár Péter beszélt arról is, hogy az első kiérkező raj három munkatársa valószínűleg eltévedt a sűrű füstben, kollégáik eszméletlen állapotban találtak rájuk, és a mentősök már nem tudták újraéleszteni őket. Hangsúlyozta: mindhárman gyakorlott tűzoltók voltak.

Hősi halottak?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója bejelentette: javaslatot terjeszt elő Dr. Lamperth Mónika Önkormányzati és Területfejlesztési miniszterhez, elhunyt bajtársaink Hősi Halottá nyilvánítása érdekében.

(Képeink a langlovagok.hu honlapról származnak.)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×