eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elmosta a vihar a budapesti közlekedést

Városszerte jelentős károkat és fennakadásokat okozott az esti vihar Budapesten, megbénult több tucatnyi BKV-járat. Ferihegyen mintegy húsz percig reptérzár volt.

A ferihegyi repülőtéren mintegy húsz percig reptérzárlat volt a rossz időjárási körülmények miatt - közölte Szollár Domokos, a Busapest Airport szóvivője.

Budán nem járt az 56-os, 59-es villamos, Pesten a 3-as, 12-es, 14-es, 30-as, 28-as, 37-es, 50-es, 62-es és 69-es villamos. Nem járt a 70-es, 74-es, 75-ös és 79-es trolibusz sem.

A kék metró az eső miatt nem állt meg a Gyöngyösi utcai megállóban. A tűzoltókat a főváros számos pontjára riasztották a parkoló autókra vagy légvezetékekre dőlő fák eltávolításához, kár- és veszélyelhárításhoz, de több helyen pincéket, alagsori lakásokat is elöntött a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső.

A XIII. kerületi Röppentyű utcában az elektromos kábelek is a szabadba kerültek, amikor a vihar kidöntött egy villanyoszlopot, a vízözön több helyütt az úttest szintje fölé lökte és elsodorta az aknafedeleket.

A Fővinform ügyeletese szerint a vihar miatt jelentősen lelassult a közlekedés a fővárosban. Elromlott közlekedési lámpát az Oktogonnál, a Dózsa György úton a Vágány utcánál, valamint a Rottenbiller utca és a Wesselényi utca kereszteződésében jeleztek.
A Moszkva tér környékén, a Margit körúton az úttesten állt a víz, sok helyen volt torlódás. A margitszigeti úszó Európa-bajnokság versenyeit is el kellett halasztani.

Sötétség a Nyírő Gyula Kórházban

A Havariapress információi szerint Budapesten a rendkívüli esőzés miatt megszűnt az áramellátás a Nyírő Gyula Kórház legtöbb osztályán este nyolc óra után.

Sötétségbe borult a szülészet, a belgyógyászat és az intenzív osztály is. A hírügynökség információi szerint senki élete nem került veszélybe az áramkimaradás miatt. A tűzoltóság segítségével nagy teljesítményű generátorokat szállítottak a helyszínre.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×