eur:
394.18
usd:
356.72
bux:
0
2024. szeptember 4. szerda Rozália

"A városnak elege van Demszky Gáborból"

Legalább 15-20 százalékos eredményt vár pártja főpolgármester-jelöltjétől az MDF parlamenti frakcióvezetője. Herényi Károly szerint a baloldali szavazók egy része is Katona Kálmánra adja majd voksát.

A városnak, azt hiszem, elege van Demszky Gáborból - jelentette ki az ellenzéki politikus a közszolgálati televízió reggeli műsorában.

Az MDF frakcióvezetője szerint, mivel nincs alternatíva a kormányzati oldalon, nagyon sok baloldali szavazó gondolja majd úgy, hogy Katona Kálmán jobb főpolgármester lenne, mint Demszky Gábor volt tizenhat esztendeig.

Herényi Károly elmondta azt is: az önkormányzati választásokon a polgármesteri tisztségért indul Balatonföldváron.

Mikor lehet euró?

A konvergenciaprogrammal kapcsolatban a politikus elmondta: annak uniós elutasítása esetén nem a kormány, hanem az ország bukik, így ellenzéki frakcióvezetőként most ő is abban érdekelt, hogy a kormány sikerrel szerepeljen.

Ha a kormány ezzel a programmal bukik, akkor nem a kormány bukik, hanem az ország, hiszen akkor valóban nem lesz 2010-ben, vagy 2012-ben euró - tette hozzá Herényi Károly.

Az MDF frakcióvezetője kifogásolta, hogy a pénzügyminiszter a parlamenti ülésszak lezárulta után jelentette be: az idei nyolc százalékos hiányt 0,6 százalékponttal emeli az autópályaépítések beszámítása a költségvetésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×