eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Gyurcsány Ferenc egy kontrollálhatatlan árnyékállam kiépítését kezdte meg"

Kezdeményezi a miniszterelnök meghallgatását az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságában a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt azért kezdeményezi a meghallgatást, mert átláthatatlannak tartja az európai uniós források kezelésére létrehozott kormányzati intézményrendszert.

Meghallgatná a parlament Európai Ügyek Bizottságában Gyurcsány Ferenc kormányfőt a legnagyobb ellenzéki párt. A Fidesz szerint erre azért lenne szükség, mert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és több más új kormányzati szerv létrehozásával a miniszterelnök "egy kontrollálhatatlan árnyékállam kiépítését kezdte meg".

Nógrádi Zoltán fideszes képviselő az InfoRádióban úgy vélte, hogy az új struktúra kialakításával olyan intézménydzsungel jött létre, melynek célja, hogy a több ezer milliárd forint elosztogatását ki lehessen vonni a demokratikus parlamenti kontroll alól, mert a szervezetek vezetői csak a miniszterelnöknek tartoznak felelősséggel.

Az ellenzéki párt a meghallgatásra július 20.-át, azaz csütörtököt javasolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×