eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Több pénz juthat az APEH-nek

Módosította a 2006. évi költségvetésre vonatkozó törvényt a parlament. A változtatás - egyebek mellett - megteremti a lehetőségét annak, hogy a bevételbeszedő szervezetek - az adó-, illetve a vámhivatal, valamint a munkaügyi felügyelőségek - többletteljesítmény esetén többletforrást kapjanak.

A módosítás alapján a kormány emelheti a Nyugdíjbiztosítási Alap méltányossági alapú nyugdíjemelésre előirányzott keretösszegét is, és lehetővé válik a kárpótlás folytatása is.

A képviselők többsége támogatta a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvény változtatását is.

A törvény lehetővé teszi az önkormányzati képviselők alapdíjának csökkentését, illetve azt, hogy a képviselőtestület a kötelezettségét megszegő képviselő tiszteletdíját maximum 12 hónapig csökkentheti, a természetbeni juttatásokat pedig megvonhatja.

A parlament módosította a földgázellátásról szóló törvényt. A változtatás célja - az előterjesztés szerint - a gázártámogatási rendszer igazságosabbá tétele, és a támogatás kiterjesztése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×