eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

"Verbális maszturbálásról" beszélt egy MSZP-s képviselő a parlamentben

Gyurcsány Ferenc szerint hatékony közösségi keresletélénkítéssel teremthető erősebb gazdaság. A miniszterelnök erről egy napirend előtti felszólalásra adott válaszában beszélt az Országgyűlésben. Szili Katalin a napirend előtti vitában kénytelen volt figyelmeztetni egy szocialista képviselőt.

A kormányfő Mesterházy Attila (MSZP) napirend előtti felszólalására reagálva kifejtette: eltér a kormány és az ellenzék álláspontja abban, miként lehet erősebb gazdaságot teremteni.

"Van, aki azt mondja, járulékcsökkentéssel, mi azt mondjuk, hogy nem így van ez, minden bizonnyal inkább nagyon hatékony közösségi keresletélénkítéssel, ez új piacot fog jelenteni" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szólt arról, hogy Magyarország az Európai Unió 2007-2013 közötti költségvetéséből a második legtöbb pénzt kapja a tagállamok közül, és kiemelte: "az állam évi sok száz milliárdos megrendelőként fog tudni fellépni, és ebből a nemzeti ipar meg tud erősödni".

Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormány által bevezetett Széchenyi-terv is használta azt a logikát, hogy támogatással, piacteremtéssel kell a nemzeti ipart megerősíteni.

Megjegyezte: az elmúlt száz évben most másodszor van arra lehetőség, hogy Magyarország átépítse hétköznapi környezetét. Hozzátette: az most először adatik meg, hogy nem egyszerűen magánbefektetésre, hanem közbefektetésekre sok száz milliárd forint érkezik.

A cél, hogy modern nyugatos életet teremtsük Magyarországon - tette hozzá.

"Verbális maszturbáció"

Szili Katalin házelnök kénytelen volt figyelmeztetni Mesterházy Attilát arra, hogy olyan kifejezéseket használjon, amelyek illenek az Országgyűlés tekintélyéhez.

Mesterházy Attila (MSZP) napirend előtti felszólalásában arra kérte az ellenzéket, hogy felelősen gondolkodjon az ország életéről. Ehhez azonban hozzátette: "Azt javaslom az ellenzéki képviselőknek, hogy az úgynevezett verbális maszturbáció helyett lépjenek ki ebből, még akkor is, ha ez esetleg önöket kielégíti, próbáljanak meg valóban felelős ellenzékként tevékenykedni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×