eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Varga Mihály: szívesen adunk szabad kezet Tarlósnak

Tarlós István a többi között azért alkalmasabb főpolgármesternek Demszky Gábornál, mert a kerületében pártviszályoktól mentesen tudta irányítani az önkormányzatot - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz alelnöke. Varga Mihály a kormány intézkedéseiről úgy vélekedett: az a legnagyobb probléma, hogy a kiadások csökkentése helyett a bevételek növelésére helyezik a hangsúlyt.

A Fidesz és Tarlós István megállapodásával kapcsolatban az ellenzéki párt alelnöke elmondta: az ő egyik feltételük, hogy győzelme esetén Tarlós István tegye korrupció-mentesebbé a fővárosi önkormányzat működését.

(A Fidesz országos választmánya a Varga Mihállyal készült interjú után, szombaton, egyhangúlag támogatta Tarlós István főpolgármester-jelöltségét.)

Ennél is fontosabb azonban, hogy azok a városfejlesztési koncepciók, amelyeket Tarlós István sikeresen követett a III. kerületben, fővárosi szinten is megvalósulhassanak - hangsúlyozta Varga Mihály.

Az ellenzéki politikus az akut problémák között említette meg a falfirkákat, a szabálytalanul elhelyezett plakátokat és a kutyapiszkot.

Pártsemlegesebb irányítás

A III. kerületi polgármester sokrétű feltételeivel kapcsolatban Varga Mihály azt mondta: a Fidesz szívesen ad szabad kezet egy olyan embernek, aki közmegelégedésre tudta vezetni Budapest legnépesebb kerületét.

Varga Mihály egyetértett Tarlós Istvánnak azzal az elképzelésével is, hogy a főváros pártsemlegesebb módon működjön, és a másik politikai oldal is delegálhasson alpolgármestert.

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke szerint Tarlós István azért is lehet sikeresebb főpolgármester Demszky Gábornál, mert a saját kerületében felül tudott emelkedni a pártvitákon, és jobban megtalálja majd a hangot a kerületi polgármesterekkel is.

Kaotikus tűzoltómunka

A Fidesz frakció gazdasági kabinetjének vezetője a Nemzetközi Valutaalap jelentésével kapcsolatban közölte: egyetért azzal, hogy a pénzügyi helyzet rendezéséhez a kiadási oldal reformjára van szükség, de hiányolja a jelentésből a javaslatokat a tartós gazdasági növekedés elérésére.

A politikus megismételte: továbbra sem tartják megfelelőnek a kormány intézkedéscsomagját, mert az a kiadások csökkentése helyett a bevételek növelésére helyezi a hangsúlyt.

A volt pénzügyminiszter hozzátette: valódi, hatástanulmányokkal alátámasztott elképzelésekre van szükség a költségvetés rendbetételére, de a kormány úgy próbál tűzoltómunkát végezni, hogy nincsenek hosszabb távú elképzelései.

Ez azt is jelenti, hogy a magyar lakosságot részben indokolatlanul kényszerítik a megszorítások elfogadására - hangsúlyozta Varga Mihály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×