eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán: a Fidesz ellenzékből nem támogat majd megszorításokat

A Fidesz ellenzékben nem támogat majd megszorító intézkedéseket, amelyekkel a kormánypártok a gazdaság eddig titkolt rossz állapotán akarnának segíteni. A párt elnöke erről az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában beszélt.

Semmilyen megszorító intézkedést nem támogat a Fidesz a választások után - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádiónak adott exkluzív nyilatkozatában.

A politikus hozzátette, szembesíteni fogják az esetleges MSZP-SZDSZ-kormányt választási ígéreteivel, hazugságaival, amelyekkel kicsalogatta a választópolgárok voksit.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ne számítson arra a leendő Gyurcsány-kormány, hogy miután becsapta a választókat, kiravaszkodta a voksaitkat, eltitkolta a helyzetet, s így megszerezte a győzelmet, majd bevallja, hogy rossz a helyzet, az ellenzék segítségét kéri. Na ebből nem esznek!" Hozzátette: a rossz pénzügyi helyzért a Gyurcsány-kormány felelős.

A politikus kifogásolta, hogy a Pénzügyminisztérium csak a választások után hozta nyilvánosságra az államháztartási adatokat. Kijelentette: a választások előtt ezért a koalíciónak nem kellett a felelősséget vállalnia, de egyszer majd kell. "Ne akarjanak segítséget kapni, mert ehhez nincs meg a morális alapjuk" - jelentette ki Orbán Viktor.

Az MDF-esek becsületességére épít a Fidesz

Az MDF szavazóinak becsületességére apellál a Fidesz. A párt tagjait, helyi vezetőit úgy ismertük meg, hogy különbséget tudnak tenni a fontos és a kevésbé fontos dolgok között - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: most az a fontos dolog, hogy a Fidesznek és az MDF-nek többsége legyen a parlamentben, "a párt-, hiúsági egy egyéb szempontok" kevésbé fontosak.

A Fidesz elnöke a közös kormányfőjelöltre vonatkozó javaslatra adott MDF-es választ úgy értelmezte, hogy a kisebbik ellenzéki párt nem segíti a kormányváltást.

Felül kellene emelkedni a pártérdeken. De túl vagyok azon, hogy erkölcsi megfontolású üzeneteket küldjek az MDF-nek. Tudomásul vesszük, hogy az MDF országos vezetésére nem számíthatunk, és nélkülük fogjuk megvívni a harcot - fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: ha meglesz a győzelem, akkor a következő tíz napban "nyugton ülő" MDF-vezetést megkeresik, hogy kialakítsák a jövőbeni együttműködést.

A politikus elmondta: nincs más választás, mint hogy az MDF-fel tárgyaljanak; az MDF is tudja ezt, ezért nem dolgozik, nem segít, hanem várja, hogy a siker, ha bekövetkezik, bekopogtasson az ő ajtajukon is.

Orbán Viktor közölte, hogy egyfolytában tárgyalnak az MDF helyi szervezeteivel, nagyon sok MDF-es jelentkezett segíteni is.

Több helyen visszaléptek az MDF-esek, számuk nőni fog. Egyre inkább megerősödnek a remények a következő napokban, a polgári oldal győzelmi esélyei nőni fognak - tette hozzá.

"A Fidesznek miniszterelnök-jelöltje reálisan nincs"

A Fidesznek jelenleg vezetője van, miniszterelnök-jelöltje reálisan nincs - mondta Orbán Viktor.

Ez a vezető fog tárgyalni az MDF-fel a választások után - fűzte hozzá.

Közölte: tudomásul vette, hogy az MDF "meg akarja óvni" Magyarországot attól, hogy őt jelölje a Fidesz kormányfőnek.

A politikus kijelentette: a polgári oldal pártjainak együttműködését soha nem fogja akadályozni, ezért nem tekinti magát a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének.

Mikola Istvánról Orbán Viktor kijelentette: ugyanarra a sorsra jutott, mint ő maga, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének és elnökhelyettes-jelöltjének indulása "zárójelbe került".

"A program tartható"

Orbán Viktor pártja programjáról - amelyet az MDF elnöke többször bírált, és számos pontjának visszavonását kérte - azt mondta: ez a program jó, közösen állították össze a választópolgárokkal.

"Ez a program szakmailag tartható, az ország számára kívánatos", olyan, amely képes a gazdaság bajait megszorítások nélkül orvosolni - jelentett ki.

A Fidesz elnöke hozzátette: mivel Dávid Ibolya már elutasította az együttműködést, a programról már nincs értelme beszélni.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a parlament nem négypárti lesz, mivel a kereszténydemokraták is bekerülnek, arról azonban egyelőre nem nyilatkozott, hogy a KDNP önálló frakciót alakít-e. Kijelentette: egy lazán szervezett nagy frakció híve.

Az ellenzéki pártvezető az elmúlt évek legnagyobb eredményének azt nevezte, hogy a jobboldalon létrejött a polgári értékeket valló, keresztény emberek közössége.

Mint mondta: "ennek létrejötte a legnagyobb eredménye az egész magyar demokráciának '90 óta".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×