eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Orbán: csak jó helyen kell ikszelni

Kormányváltó hangulatot tapasztal a Fidesz miniszterelnök-jelöltje. Orbán Viktor Szegeden arról beszélt: a polgári, nemzeti értékeket valló emberek családja soha ilyen nagy, bátor és elszánt nem volt.

A Fidesz elnöke szerint "a luxusbaloldal, amely egy lesötétített limuzin hátsó üléséről nézi Magyarországot, úgy látja, nincs kormányváltó hangulat".

"Én, aki megtanultam, hogy ki kell szállni a kormányzati limuzinokból, (...) pontosan látom, hogy mást sem akarunk, csak kormányváltást" - tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő-jelölt szegedi kampányrendezvényén hangsúlyozta: a Fidesz vezette szövetség egymagában több szervezetet visz be a parlamentbe, mint korábban bármelyik párt tette - a magyar gazdákat képviselő Magoszt, a kereszténydemokratákat, a fiatalokat és a romákat.

Orbán Viktor szerint óvatosnak kell lenni a közvélemény-kutatásokkal, mert négy évvel ezelőtt túlságosan nagy hitelt adtak ezeknek.

Ezt a hibát még egyszer nem követhetjük el - tette hozzá a politikus, és arra kérte a jelenlevőket, hogy "ne figyeljék a felméréseket, hanem végezzék el a hátralévő munkát".

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: föl kell keresni azokat az embereket, akik fásultak, és el kell mondani nekik, április 9-én jöjjenek el választani, mert nem kell nagy dolgokat véghezvinni a változáshoz, csak "jó helyen kell az egymást keresztező két egyenest behúzni".

Személyes anyagi felelősség

A munkaalapú gazdaság és a felelősségteljes politika fontosságát hangsúlyozta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje Csongrád és Békés megyei kampánykörútjának további állomásain: Makón, Hódmezővásárhelyen, Orosházán és Mezőkovácsházán.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: az államnak biztosítania kell a lehetőséget a sikereseknek, és támogatnia kell a rászorulókat.

Orbán Viktor megismételte azt is, hogy a Fidesz bevezetné a miniszterelnök és a miniszterek személyes anyagi felelősségét: ha a kormány nem teljesítené a parlament által elfogadott költségvetést, tagjai nem kapnák meg fizetésük egy részét.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot – közölte a hajótársaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 05:41
×
×
×
×