eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még eldöntheti, kinek adja a pénzét

Hétfőn még rendelkezhetnek adójuk kétszer egy százaléka fölött azok, akiknek adóbevallását munkáltatójuk tölti ki. Azok, akik saját maguk töltik ki és adják be bevallásukat, még május 22-ig ráérnek a rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt benyújtani.

A támogatható civil szervezetek körébe tartoznak a közhasznú tevékenységgel foglalkozó társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, könyvtárak, levéltárak, múzeumok, törvény által nevesített kedvezményezettek, így például a Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Állami Operaház, illetve egyéb kulturális, alkotó- és előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet, amelyik önkormányzattól vagy a költségvetéstől nem kap egyedi támogatást.

A kedvezményezettek másik csoportjába az egyházak tartoznak, valamint azok a programok, amelyeket a költségvetés kiemeltként kezel. Ilyen a parlagfű-mentesítés, a társadalmi bűnmegelőzés, vagy a Szülőföld Alap támogatása.

Tavaly a 2,1 millió érvényes nyilatkozatban 11,6 milliárd forintról rendelkeztek az adózók, ami a lehetséges felajánlásoknak mindössze 52 százaléka.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×