INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

Még eldöntheti, kinek adja a pénzét

Infostart

Hétfőn még rendelkezhetnek adójuk kétszer egy százaléka fölött azok, akiknek adóbevallását munkáltatójuk tölti ki. Azok, akik saját maguk töltik ki és adják be bevallásukat, még május 22-ig ráérnek a rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt benyújtani.

A támogatható civil szervezetek körébe tartoznak a közhasznú tevékenységgel foglalkozó társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok, könyvtárak, levéltárak, múzeumok, törvény által nevesített kedvezményezettek, így például a Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Állami Operaház, illetve egyéb kulturális, alkotó- és előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet, amelyik önkormányzattól vagy a költségvetéstől nem kap egyedi támogatást.

A kedvezményezettek másik csoportjába az egyházak tartoznak, valamint azok a programok, amelyeket a költségvetés kiemeltként kezel. Ilyen a parlagfű-mentesítés, a társadalmi bűnmegelőzés, vagy a Szülőföld Alap támogatása.

Tavaly a 2,1 millió érvényes nyilatkozatban 11,6 milliárd forintról rendelkeztek az adózók, ami a lehetséges felajánlásoknak mindössze 52 százaléka.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018