eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány: az emberek "félni fognak"

"Félre mindennel, ez a legfontosabb" - írja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök internetes blogjában arról, hogy a Magyarországon átvonuló vadmadarak közül tizenegy elpusztult. A kormányfő szerint még senki nincs veszélyben, "de ezt az emberek nem tudják". Olvassa el itt a teljes bejegyzést!

"Most hívott Gráf József, a földművelésügyi miniszter, hogy a Magyarországon átvonuló hattyúk és más vadmadarak közül jó néhány elpusztult, és minden bizonnyal a madárinfluenzának estek áldozatul. Na most akkor félre mindennel, ez a legfontosabb. Gyors telefonok, tájékozódás, megbeszélést kérek délutánra, lemondunk minden más programot.

Még nincs senki és semmi veszélyben, de ezt az emberek nem tudják. Félni fognak, és félteni fogják a családjukat, az ismerősöket. Ha többet tudnak, és ismerik a részleteket, akkor nincs okuk a pánikra. A hatóságok felkészültek, számítottunk rá, hogy ez előbb-utóbb eléri Magyarországot. Tájékoztatni kell, minél pontosabban. Ez a fő szabály.

Most csak az átvonuló madarak betegedtek meg. Az a legfontosabb, hogy ne terjedjen át a betegség a hazai állományra. Az állattartó telepek tudják, hogy mi a dolguk. Emberek nincsenek veszélyben. De nem elég, ha ezt én tudom, tudnia kell mindenkinek.

Azt tapasztalom, hogy ez emberek többsége nem tudja, hogy a madárinfluenza állatbetegség, amely csak egészen rendkívüli és különleges körülmények között, szélsőséges esetben tud bármilyen veszélyt jelenteni az emberekre. Ilyen körülmények pedig nincsenek Magyarországon.

Magyarországon biztonságban vannak az emberek, jó lenne elkerülni azt, hogy az indokoltnál nagyobb aggodalom kerítsen bennünket hatalmába. Vigyázunk az országra, vigyázunk mindenkire és megtettünk mindent, amit ilyenkor meg kell tenni azért, hogy biztonságban legyen az ország."

Itt olvashatja még egyszer!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×