INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

Fidesz: szerkezeti átalakítás kell az egészségügyben

InfoRádió / MTI

A Fidesz szerint a betegek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva kell változtatni az egészségügy jelenlegi rendszerén. A párt szerint szerkezeti átalakításra van szükség. Az MSZP ezzel egyetért.

Gógl Árpád, a nagyobbik ellenzéki párt szakpolitikusa úgy fogalmazott: az egészség érték, és nem áru, az egészség területe pedig nem piac, hanem szolgálat.

Hozzátette: szerkezeti, rendszerszerű változtatásra van szükség, azaz lakosságközeli rendszereket kell létrehozni az alapellátásban, például a védőnői, fogorvosi és háziorvosi területen, és a mentő-sürgősségi hálózatban is. Hangsúlyozta: olyan decentralizált sürgősségi kórházi, rendelőintézeti központokat kell létrehozni, amelyek biztonsággal szolgálják az egészségügyi ellátást.

Gógl Árpád azt mondta: a kormányzat által meghirdetett lépések és a valóság nem fedi egymást, mert az ígért határidőre nem érkeztek meg az új mentőhelikopterek és miközben egészségügyi költségvetés csökken, a kiadások nőnek.

Az MSZP-s Kökény Mihály szerint is szerkezetváltásra van szükség az egészségügyben. A nagyobbik kormánypárt képviselőjelöltje szerint ha nem pazarlóan használják fel a pénzt, a költségvetési keret elég az egészségügyi célok számára.

Kökény Mihály az InfoRádióban elmondta: a sürgősségi program és a dunántúli onkológiai központ kijelölése egyaránt a változtatást szolgálja.

Kapcsolódó hang

Gógl Árpád az egészségügyrõl
 
Kökény Mihály az egészségügyrõl
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018