INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Több mint negyedmillióan drogoznak hétvégenként

Infostart / InfoRádió
Egyre korábban próbálják ki a fiatalok a különböző kábítószereket, többségében a könnyű drogokat - áll a kormánynak készült, 2004-es droghelyzetről szóló jelentésben. A szakember szerint egy-egy hétvégén 320 ezren élnek az illegális szerekkel.

A jelentést ismertetve Batiz András kormányszóvivő elmondta: a budapesti fiatalok körében folytatott vizsgálat alapján minimálisan emelkedett azok száma, akik egyszer kipróbálják a kábítószereket, a gyakori használóké ugyanakkor érdemben nem változott.

Batiz András ugyanakkor úgy vélte: tavaly - mindent összevetve - nem történt számottevő változás a magyarországi kábítószerhelyzetben.

Zacher Gábor toxikológus, az Erzsébet Kórház főorvosa a droghelyzetről szóló jelentéssel összefüggésben az InfoRádiónak azt mondta: az elmúlt 15 év adataihoz képest a drogfogyasztás növekedésének üteme valóban csökkent, de egy hétvégén továbbra is mintegy 320 ezren használnak illegális kábítószert Magyarországon.

Zacher Gábor hangsúlyozta: a szakember- illetve pénzhiány miatt az ellátórendszer nem tud megbirkózni a kábítószer-használat okozta problémákkal.A címlapról ajánljuk