eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Több mint negyedmillióan drogoznak hétvégenként

Egyre korábban próbálják ki a fiatalok a különböző kábítószereket, többségében a könnyű drogokat - áll a kormánynak készült, 2004-es droghelyzetről szóló jelentésben. A szakember szerint egy-egy hétvégén 320 ezren élnek az illegális szerekkel.

A jelentést ismertetve Batiz András kormányszóvivő elmondta: a budapesti fiatalok körében folytatott vizsgálat alapján minimálisan emelkedett azok száma, akik egyszer kipróbálják a kábítószereket, a gyakori használóké ugyanakkor érdemben nem változott.

Batiz András ugyanakkor úgy vélte: tavaly - mindent összevetve - nem történt számottevő változás a magyarországi kábítószerhelyzetben.

Zacher Gábor toxikológus, az Erzsébet Kórház főorvosa a droghelyzetről szóló jelentéssel összefüggésben az InfoRádiónak azt mondta: az elmúlt 15 év adataihoz képest a drogfogyasztás növekedésének üteme valóban csökkent, de egy hétvégén továbbra is mintegy 320 ezren használnak illegális kábítószert Magyarországon.

Zacher Gábor hangsúlyozta: a szakember- illetve pénzhiány miatt az ellátórendszer nem tud megbirkózni a kábítószer-használat okozta problémákkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×