eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai: kevés közös jelölt az SZDSZ-szel

Az MSZP frakcióvezetője szerint tíznél kevesebb közös jelöltet indítanak a jövő évi parlamenti választások első fordulójában a koalíciós pártok. Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy három ügy van, amit mindenképpen folytatni szeretnének 2006-ban: a szegénység elleni fellépés, az állam hatékonyabbá, olcsóbbá tétele és az egészségügyi rendszer reformja.

A Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője szerint a közös jelöltek kérdését eddig csak a koalíciós partner Szabad Demokraták Szövetségével gondolták végig.

Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy egyik párt sem szeretne közös listát állítani, mert szerintük az egy párt önfeladását jelenti és a 2002-es Fidesz-MDF-együttműködésből is sok baj származott.

A szocialista politikus ugyanakkor kiemelte: Szegeden három körzetben is közös jelöltet indít az MSZP és az SZDSZ. Lendvai Ildikó úgy vélekedett, hogy az első választási fordulóban országosan valószínűleg tíz alatt marad a közös jelöltek száma.

Az MSZP frakcióvezetője szerint három olyan ügy van, amelyet a koalíció 2006-ban is folytatni szeretne. Az egyik a szegénység elleni program, melynek része a munkahelyszerzés és a munkábaállás segítése is.

Lendvai Ildikó fontosnak tartotta az államigazgatási reformot is, ezen belül is az állam hatékonyabbá és olcsóbbá tételét.

A szocialista politikus az InfoRádióban beszélt az egészségügy reformjáról is, melyen belül szerinte teljessé kell tenni a biztosítási elvet és lehetővé kell tenni a tőkebevonást.

Lendvai Ildikó kiemelte: Magyarországon ma 10 ezer lakosra 50%-kal több kórházi ágy jut, mint Nyugat-Európában, de 30%-kal kevesebb háziorvos, ami szerinte azt jelenti, hogy újra kell gondolni az egészségügy finanszírozását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×