eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Itt a bejelentés: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen marad

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint most ott van a helye.

Hódmezővásárhelyet választja Márki-Zay Péter, aki az ellenzéki összefogás választási listájának első helyéről parlamenti mandátumhoz jutna, ám ez esetben el kéne hagynia polgármesteri székét. A döntés a Hódpress.hu tudósításából - rövid interjújából -, illetve a Vásárhelyi Televíziónak elmondottakból derül ki.

"Terveink szerint igen,

maradok, ebben a helyzetben Hódmezővásárhely mellett kell állni.

Lényegesen kevesebb szavazatot kapott Lázár János is és én is, mint korábban. Lázár János is kapott már 13 000 szavazatot, én is kaptam már 13 500-at. Most mind a ketten 12000 alatt voltunk, fej fej mellett, a pillanatnyi adatok 150 szavazattal állnak Lázár János mellett" - fogalmazott a politikus, aki azzal számol, hogy a külföldről érkező 500 szavazattal szerinte városában többségben lesz Lázár Jánossal szemben, a mandátumot viszont a környékbeli településekkel közös eredmény alapján osztják ki, így lesz várhatóan Lázár János parlamenti képviselő.

Márki-Zay Péter hozzátette, Hódmezővásárhelyt meg kell nyugtatni, hogy "senkinek a gyermekét nem akarjuk elküldeni katonának, senkinek a gyerekét nem szeretnénk átminősíteni kisfiúvá vagy kislánnyá".

Korábban - mint az Infostart hírül adta - a Telexnek is érzékeltette már, hogy hová "helyezi a fókuszt" a választási vereség után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×