eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyre helyezi a fókuszt

Bár nem mondta ki konkrétan, erős utalást tett rá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy nem ül be az Országgyűlésbe.

„Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni” – nyilatkozta a Telex megkeresésére Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A lap azon kérdésére, hogy akkor tehát nem ül be a parlamentbe, azt mondta: „A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról.” Ez alapján arra lehet következtetni, hogy nem vállal országgyűlési munkát.

Márki-Zay Péter listavezetőként egyébként bejutott az új parlamentbe, ám az országgyűlési képviselőség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal. Ugyanakkor nemcsak országosan szenvedett vereséget (a Fidesz a jelenlegi állás szerint 53–35-re megverte listán az ellenzéket), hanem a választókerületében, a Csongrád megyei 4-esben is kikapott a fideszes Lázár Jánostól: a volt miniszter 52–39 százalékra nyert.

Hódmezővásárhely polgármestere a helyi és az országos vereségét egyelőre nem kívánta hosszabban kommentálni, most úgy látja: nem működött az összefogás modellje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×