eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rig Lajos jobbikos képviselő felszólal a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A jobbikos Rig Lajos nagy bejelentést tett

Kiszáll a politikából és visszatér az ápolói szakmába.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Tapolcát, Ajkát és Sümeget is magában foglaló Veszprém megyei 3. választókörzetben a Fidesz–KDNP színeiben induló Navracsics Tibor a szavazatok 51,47 százalékával nyert, megelőzve a jobbikos, de az ellenzéki Egységben Magyarországért pártszövetség színeiben induló Rig Lajost, aki 44,61 százalékot szerzett.

Az ellenzéki politikus 2015-ben egy időközi választáson már győzni tudott itt egy fideszes indulóval, Fenyvesi Zoltánnal szemben. Rig Lajos ezért komoly bejelentést tett egy helyi lapnak, a Tapolcai Médiának: végleg abbahagyja a politizálást.

„Visszatérek eredeti szakmámba és nyugdíjas koromig szeretnék ott is maradni” – idézi a 24.hu a szakápoló végzettségű férfi nyilatkozatát. Mint mondta, „rendkívül nehéz ellenféllel szemben” ért el akár büszkeségre is okot adó eredményt, ennek ellenére listáról sem akar beülni a parlamentbe.

Hozzátette: „jelen viszonyok között nem látok esélyt arra, hogy Navracsics Tibor ellenében, érdemben, eredményesen képviselhetném a körzetet. Hálásan megköszönve azok bizalmát, akik rám szavaztak, el kell fogadnom a választók többségének akaratát.

„Jövőbeli közvetlen elérhetőségeimet akár a városházán is megadják a hivatal munkatársai” – ígérte a politikai szerepvállalás minden formájától visszavonuló ellenzéki képviselő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×