eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Forrás: Facebook

Megszólalt Gyurcsány Ferenc: a kapitány nem attól kapitány, hogy megválasztják

A DK elnöke szerint gyávára nem bízzák az országot az emberek.

„Ma súlyos vereséget szenvedtünk” – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt Facebook-oldalára feltöltött videóban.

„Súlyos vereséget szenvedett egy ködös gondolat, ködös álom és ködös cél, ami mindazt tartalmazta, hogy milyen Magyarországot szeretnénk" - emelte ki.

A választás nem volt igazságos, de a választok többsége tudomásul vette ezt, és a kormánynak szavazott bizalmat a folytatásra – mondta. Hozzátette: nem adják fel az álmaikat.

Mi a vereség oka? Nem szeretném ezt a fájdalom, a csalódás első óráiban megelőlegezni, de – mondta beszéde elején.

Arról szólt, hogy nem szabad feladni az alapvető elgondolásukat, a Fidesz alternatívája nem a jobb oldalon van, hanem a baloldalon, szabad elvű, a mérsékelt jobboldalon, zöld pártoknál. „Ha nem ehhez illő vezetőt választ magának az ellenzék, akkor bukni fog. De

így döntött ma az ország, így döntöttek pár hónapja az ellenzéki szavazók”

– mondta a DK-elnök.

„Ha nem elég bátor valaki, akkor erőtlennek, gyávának bizonyul, ha cselekedni kell, a gyávát pedig nem bízzák meg a haza vezetésével” – tette hozzá.

„Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, hanem attól, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a rá bízott hajót. Aki nem így tesz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, lehet, hogy döntött, de végül azok, akik rá bízták a hajó sorsát, azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. És azt hiszem, igazuk van” – szólt Gyurcsány Ferenc. A közös hajójuknak tovább kell mennie – mondta. A kapitányt nem nevezte nevén.

„A végső úti cél nem változott: a hajónk Európába tart, és lehet, hogy hosszabb úton, de oda fog érni” – mondta.

Arról beszélt, hogy

„újra kell tervezni sok mindent, miután túl vagyunk ezen a keserű éjszakán”.

Nyomatékosította, hogy a polgári Magyarország a céljuk.

„Ez a közös hazánk, és otthon leszünk ebben a hazában. Magyarországért, a köztársaságért!” – búcsúzott a volt miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Este kilenctől Stuttgartban, Skócia ellen játssza harmadik csoportmérkőzését a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. A továbbjutási remények csak győzelemmel éltethetők tovább. De mire lehet számítani Marco Rossi válogatottjától második stuttgarti mérkőzésén?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×