eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzék tüntetésén az MTVA Kunigunda útjai székháza előtt 2022. március 6-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nézőpont: az ellenzéki szavazók 37 százaléka hisz a kormányváltásban

Tízből hét (70 százalék) aktív szavazó szerint a Fidesz-KDNP az áprilisi választásokon újra győzni fog – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az aktív szavazók között tízből heten (70 százalék) arra számítanak, hogy áprilisban ismételten a jelenlegi kormánypártok kapnak felhatalmazást kormányalakításra. Az adatok illeszkednek a decemberben és a januárban tapasztalt eredményekhez, akkor a választóknak 70, illetve 68 százaléka gondolta ugyanezt. A március 7. és 9. között zajlott kutatás szerint mindössze az aktív szavazók 15 százaléka vélekedik úgy, hogy a mostani ellenzéki oldal fogja megnyerni a következő országgyűlési választásokat. Decemberben 16, januárban 17 százalék gondolta ugyanezt, azaz hibahatáron belüli elmozdulás látható.

A kormánypártok szavazóinak 92 százaléka pozitívan vélekedik az általuk favorizált párt esélyeiről. A baloldali tábor sem bízik az összefogott ellenzék győzelmében: az ellenzéki összefogás szavazóinak mindössze 37 százaléka mondta, hogy a baloldal fogja megnyerni az országgyűlési választásokat, de közülük pontosan ugyanennyien a Fidesz-KDNP győzelmére tippelnek. Januárban még a baloldali választók 42 százaléka, decemberben pedig 45 százalék bízott a kormányváltásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×