eur:
386.64
usd:
355.93
bux:
68269.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Kampányhírek percről percre

A kampány legfrissebb hírei egy nappal a 2018-as országgyűlési választások előtt.

2018.04.08. 00:19

Megkezdődött a voksolás az ázsiai kontinensen

Megkezdődött az óceániai és ázsiai magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselők választása helyi idő szerint vasárnap reggel. Az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt már szombaton szavaztak.

2018.04.07. 23:11

Gulyás Gergely: 100 mandátum felett minden egyes ajándék

A Fidesz frakcióvezetője a választásokon elégedett lenne a parlamenti többséget biztosító 100 mandátummal, minden e feletti mandátumot már ajándéknak tekintene, véleménye szerint az elmúlt évek fejlődésének folytatásához a Fidesznek kell nyernie a választáson, mert az ellenzék képtelen lenne velük szemben stabil kormányt alakítani. Gulyás Gergely az M1 Ma este című műsorában szombaton este arról beszélt, hogy a négy évvel ezelőtti választáshoz hasonlóan a céljuk változatlan, a választók bizalmának ismételt kiérdemlése, de a helyzet azóta nagyot változott. Magyarországon jobb, az Európai Unióban rosszabb lett.

2018.04.07. 21:01

Itt a friss felmérés a szavazatokról és a pártok esélyeiről

A Medián szombaton publikált felmérése szerint a Fidesz-KDNP listájára várhatóan 44 százaléknyian fognak szavazni, a kormánypárt így kétharmad körüli többséget szerezhet a parlamentben.

2018.04.07. 20:41

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját

Az összes megkérdezett negyede, azonban az ellenzéki szavazók közel kétharmada figyelte valamilyen módon a vitát. Azok körében akik látták, vagy követték Karácsony Gergely volt a legszimpatikusabb, őt Vona Gábor, végül Szél Bernadett követte. A legmeggyőzőbb jelöltek sorrendje is hasonlóan alakult - közölte a Publicus Intézet.

2018.04.07. 20:27

Javában dübörög a választási gépezet

Nyolc jelölt lépett vissza szombat délelőtt, a Nemzeti Választási Iroda szombat délutáni, 14.48-as adatai szerint 1547 jelölt indul a vasárnapi választáson.

2018.04.07. 20:10

Karácsonyék flashmobja az Országháznál

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke feldíszített egy karácsonyfát az MSZP-Párbeszéd Legyen Karácsony! című flashmobján az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Budapest, 2018. április 7.
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje (j) és Molnár Gyula, az MSZP elnöke feldíszít egy karácsonyfát az MSZP-Párbeszéd Legyen Karácsony! című flashmobján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. április 7-én.
MTI Fotó: Mónus Márton
Budapest, 2018. április 7. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje (j) és Molnár Gyula, az MSZP elnöke feldíszít egy karácsonyfát az MSZP-Párbeszéd Legyen Karácsony! című flashmobján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. április 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton
2018.04.07. 19:03

A Momentum az utolsó napon is a bizonytalanok meggyőzésére koncentrál

A Momentum Mozgalom a választás végéig hátralévő 24 órában is folytatja a bizonytalan szavazók meggyőzését, olyan programot kínál, amely a huszonegyedik század nyertesévé teszi Magyarországot, hogy innen ne kelljen elmenni és ide érdemes legyen visszatérni - mondta a Momentum elnöke szombaton Budapesten.

2018.04.07. 18:45

Karácsony Gergely száznapos programjának legsürgetőbb feladatait ismertette

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje az árnyékkormányának tagjaival folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ez a néhány lépés visszaviszi Magyarországot Európába és segít felépíteni egy igazságosabb, demokratikusabb, mindenkinek élhető és minden állampolgárt egyenrangú polgárként tisztelő új köztársaságot.

2018.04.07. 18:15

Gyurcsány Ferenc: a lefújásig küzdeni kell!

A Demokratikus Koalíció vasárnap este hét óráig kampányol, addig egy pillanatra sem áll le - jelentette ki a párt elnöke egy szombati budapesti sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc sporthasonlatot használva úgy fogalmazott: a lefújásig küzdeni kell, és ők küzdeni is fognak.

2018.04.07. 18:15

"Orbán Viktor belülről akarja megváltoztatni az EU-t" - francia lapok a választásról

Mérsékelten érdeklődik a francia média és politika a magyarországi választások iránt, ami „normális” jelenségnek tekinthető, hiszen a francia véleményformálók egy jelentős része másodrangú zónának tekinti a közép-európai országokat.

2018.04.07. 16:44

81 ezer levélszavazatot már feldolgoztak

Nyolcvanegyezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel eddig a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok 14,8 százaléka érvénytelen volt - közölte Pálffy Ilona. Az NVI elnöke arról is beszélt, hogy visszatérő hibákat találtak.

2018.04.07. 16:44

Újabb videóval üzent Orbán Viktor

A miniszterelnök ismét videót töltött fel Facebook-oldalára. Ebben az látszik, hogy maga is részt vesz a mozgósításban és egy telefonközpontból felhívott egy választópolgárt, akit történetesen ugyanúgy hívnak, mint a nagymamáját. Orbán Viktor arra buzdított, hogy a hölgy menjen el szavazni és adja a voksát a Fidesz jelöltjére.

2018.04.07. 15:43

Szél Bernadett: az LMP azokat szolgálja, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben

Az LMP szolgálatra jelentkezik az ország helyreállítása érdekében és azokért, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben - mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szombaton Budapest belvárosában. Szél Bernadett az együttműködési szándékaikról is beszélt.

2018.04.07. 15:37

Egy fővárosi és egy nógrádi választókerület a rekorder

A főváros 1-es választókerületében indul a legkevesebb jelölt a vasárnapi országgyűlési választáson, mindössze négy, a legtöbb pedig Nógrád megye salgótarjáni választókerületében lesz - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szombati, a választási felkészülésről tartott sajtótájékoztatóján.

2018.04.07. 15:30

Fidesz: a Jobbik a hatalomért és a pénzért még a saját szavazóit is elárulta

Vona Gábor Cegléden azt mondta: a Jobbik választási győzelme esetén egy új "kiegyezéscsomagot" indítana be. Hozzátette: a Jobbik meg akarja védeni az ország biztonságát, ehhez pedig "még titkolózva sem" kívánja idegenek tömegeit befogadni. Az EU-val pedig a kapcsolatok rendezésére törekedne.

A Fidesz-frakció közleménye szerint mára a Jobbik ott tart, hogy bevándorláspárti nyilatkozatokkal udvarol Brüsszelnek, és ha az elvtelen Vona Gáboron múlik, akkor április 8-a után a baloldallal együtt végrehajtanák a migránsok betelepítését is.

2018.04.07. 15:29

Vona: a választás tétje, hogy Magyarország ne legyen "kivándorlóország"

A Jobbik elnöke szerint az április 8-ai országgyűlési választásnak nem az a tétje, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország, hiszen "a Jobbik meg fogja védeni az országot a bevándorlóktól", hanem az, hogy Magyarország ne legyen "kivándorlóország". Vona Gábor szombaton Jászberényben, egy utcafórumon azt mondta: nem bontanák le a határkerítést, sőt határőrséget is szeretnének felállítani.

Az ellenzéki párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Jobbik programját ismertetve differenciált nyugdíjemelést, otthonteremtési támogatást ígért, valamint azt, hogy negyven év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhatnának. Eltörölnék továbbá a mentelmi jogot, az elévülési időt, feloldanák a titkosításokat, valamint román mintára korrupcióellenes ügyészséget is terveznek felállítani.

2018.04.07. 15:29

Szijjártó: a vasárnapi választás hosszú időre meghatározza Magyarország sorsát

A vasárnapi országgyűlési választás hosszú távra meghatározza az itt élők sorsát, hiszen eldől, hogy az ország érdekeit továbbra is megvédő vagy a nemzetközi nyomásnak engedő kormány alakul április 8-a után - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton Dunakeszin. Szijjártó Péter közölte: a tét az, hogy meg tudják-e indítani a bevándorlók betelepítését. Ha ezt "lenyomják a torkunkon", akkor "még idén 10 ezer bevándorlót telepítenének Magyarországra", és ha ezt megtennék, akkor többé nem ismernénk rá a hazánkra.

2018.04.07. 15:28

Szabálytalanság-bejelentőt indít a Momentum a választásokra

Erről szóló közleményükben azt írták, hogy "látva az idei kampány túlkapásait és azt, hogy a Fidesz igyekszik mindenhova saját embereit ültetni, a Momentum felajánlja jogászai segítségét, hogy minden gyanús, vagy egyértelműen szabálysértő eset kivizsgálásra kerülhessen és méltó büntetést kaphasson".

2018.04.07. 14:36

Éjfél körül várható előzetes eredmény

Vasárnap késő este 11 óra után, éjfél körül várható az országgyűlési választás előzetes eredménye a Nemzeti Választási Iroda (NVI) várakozása szerint - közölte az iroda elnöke.

2018.04.07. 14:36

Érdekességek a szavazólapokról és a szavazás menetéről

Ma szállítják ki a megyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyeire a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson átjelentkezéssel szavazó, mintegy kétszázezer választópolgár szavazólapjait. Az is kiderült, hogy a választás lebonyolításához kell 110 kilométer nemzeti színű szalag, 165 ezer hivatalosan használható toll és még számos más dolog.

2018.04.07. 13:18

Novák: ha bevándorlóországgá válunk, a családok helyett a migránsokra megy a pénz

A családtámogatási rendszer megvédésére szólított fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy ha bevándorlóországgá válunk, akkor a családok helyett a migránsokra megy a pénz. A választás tétje az államtitkár szerint az, hogy megmarad-e a magyarországi családtámogatási rendszer.

2018.04.07. 12:34

Gulyás Gergely: a stabilitás és a káosz között kell dönteniük a választóknak

A Fidesz frakcióvezetője szerint óriási a vasárnapi parlamenti választás tétje, a polgároknak ugyanis arról kell dönteniük, hogy az országnak lesz-e stabil, a nemzeti érdekeket képviselő kormánya, vagy instabilitás, bizonytalanság és káosz lesz Magyarországon. Gulyás Gergely szombaton, a közmédiának Budapesten nyilatkozva arra kért mindenkit, vegyen részt a voksoláson és mindkét szavazatával támogassa a kormánypárt listáját és egyéni jelöltjeit.

2018.04.07. 12:34

Újabb visszalépéseket jelentettek be

Szombaton 11 órakor járt le a visszalépések bejelentési határideje, és az utolsó pillanatban is történtek megállapodások.

2018.04.07. 12:19

Vona: új "kiegyezéscsomagot" kínál a Jobbik

Ha a Jobbik megnyeri a vasárnapi országgyűlési választást, akkor az első intézkedése egy új "kiegyezéscsomag" beindítása lesz - jelentette ki Vona Gábor pártelnök szombaton Cegléden.

2018.04.07. 12:16

Ma lehet utoljára átvenni a szavazási levélcsomagokat a külképviseleteken

Szombaton van utoljára lehetőségük átvenni a levélben szavazóknak a szavazási levélcsomagjukat a kijelölt öt külképviseleten, ezért az érintett külképviseletek meghosszabbították nyitva tartásukat. A szavazási levélcsomagokat csak személyesen lehet átvenni. A beregszászi konzulátus és az ungvári főkonzulátus szombaton 6 és 20 óra között, a csíkszeredai, a kolozsvári és a szabadkai főkonzulátus 6 és 22 óra között tart nyitva.

2018.04.07. 11:57

MSZP-s visszalépés az utolsó pillanatban

Az egyik szimbolikus körzetben, Szekszárdon az MSZP-s Haranagozó Tamás 10:57-kor, tehát három perccel a határidő lejárta előtt visszalépett az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára.

2018.04.07. 10:34

Orbán Viktor elmondta, mit tart a legnagyobb veszélynek

Orbán Viktor szerint, ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnak a kormányzásra, elfogadják Brüsszel kvótadöntéseit, ami Magyarországnak tízezer migráns azonnali befogadását jelentené, még az idén, és előírná, hogy a magyar állam fejenként kilencmillió forintot költsön rájuk, ráadásul lehetővé tenné a családegyesítést. Innentől a folyamat megállíthatatlan és visszafordíthatatlan - mondta a miniszterelnök a Magyar Időknek adott szombaton megjelent interjúban.

2018.04.07. 09:51

Így szavazhatnak a tűzoltók, a rendőrök és a katonák

A tűzoltóság, a rendőrség és a honvédség személyi állományának is biztosítják a részvétel lehetőségét az áprilisi országgyűlési választáson.

2018.04.07. 09:38

Márki-Zay Péter elárulta, kire szavaz

A hódmezővásárhelyi polgármester azt írta a Facebookon, hogy eddig is arra kérte a választókat, hogy a minden kutatás szerint esélyesebb jobbikos dr. Kiss Attilát támogassák egyéniben. Most "a lehető legnagyobb szeretettel" arra kérte a számára is roppant szimpatikus Rója Istvánt (MSZP-Párbeszéd), hogy hivatalosan lépjen vissza. "Amennyiben ezt megteszi, vállalom, hogy listán életemben először az MSZP-re szavazok és mindenki mást is erre fogok kérni.”

2018.04.07. 09:07

Kövér László: Magyarországot nyolc éve ellenállásra kényszerítik

Magyarországot nyolc éve folyamatosan ellenállásra kényszerítik, egyebek között az illegális bevándorlás elleni fellépés területén - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amely szombaton jelent meg.

2018.04.07. 09:07

Már ma elkezdődik a választás

A külföldön tartózkodó magyar állampolgárok 84 ország 118 külképviseletén adhatják le voksukat. Az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt már szombaton lehet szavazni.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×