eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Egy szavazó bedobja a szavazólapot az urnába a brüsszeli magyar főkonzulátuson a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. A brüsszeli külképviseleten 714 magyarországi állandó lakcímmel rendelkező szavazó vetette fel magát a szavazólistára.
Nyitókép: Kallos Bea

Itt a legfrissebb felmérés: lesz-e Fidesz-kétharmad?

A Medián szombaton publikált felmérése szerint a Fidesz-KDNP listájára várhatóan 44 százaléknyian fognak szavazni, a kormánypárt így kétharmad körüli többséget szerezhet a parlamentben.

A Medián a választás előtti két és fél napban a 444 és az RTL Magyarország felkérésére 3000 szavazópolgár személyes megkérdezésével igyekszik kideríteni a választási részvételi arányt és a pártok esélyeit.

A szombat délelőttig beérkezett adatok feldolgozása alapján a 444.hu-n az olvasható, hogy a lakosság kormányváltást óhajtó fele most is valamivel kevésbé aktív, mint a kormány maradását kívánók, tehát ha az utolsó pillanatban az ellenzék megközelítően olyan mértékben tudná mozgósítani a híveit, mint ahogy az az utóbbi hetekben a Fidesznek sikerült, valamivel szorosabbá tudná tenni az eredményt. A választási részvételt 65 százalékos körülire jelzik.

A kétharmadról

Ezt az esélyt az is növeli, hogy újból nőtt a kormányváltás híveinek aránya (a március végi 42 százalékról 48 százalékra). A kormánypárt támogatottsága valamivel csökkent, és a kétharmados többsége bizonytalanná vált, pedig a március végi adatok alapján még nagyon valószínűnek tűnt.

Pártok a parlamentben

A Medián mostan részadatai alapján továbbra is úgy tűnik, hogy öt párt, illetve közös pártlista van, amely bejuthat a Parlamentbe: a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK.

A kormánypártok listán 44 százalékot kaphatnak, a Jobbiknak 21%, míg az MSZP-Párbeszédnek 14 százalék juthat az előrejelzés szerint.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×