eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb vasárnapi híreket.

2018.03.25. 20:09

A Jobbik jelöltje nekiment Márki-Zaynak

Váratlanul Márki-Zayt ekéző bejegyzést posztolt a Jobbik veszprémi jelöltje. Varga-Damm Andrea szerint a Fideszt ellenzéki összefogással februárban legyőző hódmezővásárhelyi polgármester – aki nem tagadta, hogy egykori fideszesként a Jobbikhoz áll közelebb – nem tudja megkülönböztetni az országos politikát a helyitől.

Varga-Damm azt írta, hogy „Hódmezővásárhely polgármestere gyakorlatilag Orbán Viktorért kampányol. Megjegyeznék még egy dolgot. Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga.”

A veszprémi jelöltet az Index szerint az zavarhatja, hogy Márki-Zay bevetve magát az országos politikába igyekszik összehozni az ellenzék összehangolt jelöltindítását minél több körzetben. Veszprémben három éve Kész Zoltán nyert el parlamenti mandátumot az időközi választáson a baloldal támogatásával, és ezzel megfosztva a Fideszt a kétharmadtól. A Jobbik Varga-Dammot jelölte azon az időközin.

2018.03.25. 18:07

Szájer: nem szeretnénk bevándorlóországgá válni

Mi, magyar emberek nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóország lenne, nem szeretnénk, ha a biztonságunk romlana - jelentette ki Szájer József vasárnap Keszthelyen. A Fidesz európai parlamenti képviselője lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról: azt szeretnék, ha azokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elért, és amelyek további teendőket is kívánnak, megőriznék.

2018.03.25. 18:06

A Fidelitas feljelenti a Jobbik alelnökét

A Fidelitas feljelentést tesz Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere ellen a korábban nyilvánosságra került, egy női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető hangfelvétel alapján. Párkányi Eszter, a Fidesz ifjúsági szervezetének szóvivője vasárnap kijelentette, Janiczak Dávid szavai megvalósítják a zaklatás büntetőjogi tényállását.

2018.03.25. 17:56

A Fidelitas feljelenti a Jobbik erőszakkal fenyegető alelnökét

2018.03.25. 17:07

Megrongálták a DK érdi irodáját

Vasárnap ismeretlen tettesek megrongálták a Demokratikus Koalíció érdi irodáját. A táblát és a kirakatot például horogkereszttel festették össze. "Ez a tempó rossz emlékeket idéz a múlt század harmincas-negyvenes éveiből" - közölte a párt. A DK helyszíni rendőri intézkedést kért és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

2018.03.25. 15:44

Gyurcsány Ferenc: a kormány történelmi bűnt követett el

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az embereknek az áprilisi választáson elégtételt kell venniük a kormány gyűlöletkeltő politikáján az ország békéje érdekében.

"Ne demokraták akadályozzák meg demokraták győzelmét" - fogalmazott az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Kitért arra is, a DK 61, az MSZP pedig 48 helyen állt el a jelöltindítástól, hogy elkerülje a versenyt a többi demokratikus párttal.

2018.03.25. 14:55

Karácsony koalíciós kormányzást ajánlott a DK-nak és az LMP-nek

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek vasárnap Budapesten.

2018.03.25. 14:37

A Momentum visszalép Csepelen az Együtt javára

A Momentum visszalépteti elnökségi tagját, Dukán András Ferencet egy esélyes és hiteles ellenzéki jelölt, Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjelöltjének javára – jelentette be a párt. A Momentum korábban már visszaléptette három jelöltjét, és akkor is azt mondta, ezért nem várnak cserébe semmit - írta a hvg.hu.

A párt azt reméli, hogy ezekkel a lépésekkel közelebb kerül egymáshoz a két szekértábor, a baloldal és a Jobbik, és észreveszik felelősségüket, ők is csatlakoznak visszalépésükkel a Fidesz elleni küzdelemhez.

Szabó Szabolcs máris megköszönte Dukai és pártja döntését, amely nyomán szerinte közelebb kerültek ahhoz, hogy amint neki 2014-ben sikerült, ismét legyőzzék Németh Szilárdot. Szabó reméli, hogy Juhász Péter – mint fogalmazott - „önfeláldozó” visszalépése után végre elindult valami Budapesten, és más pártok is felismerték: mindenütt egy-egy ellenzéki jelölt kell a rendszerváltás véghezviteléhez és a Fidesz leváltásához.

2018.03.25. 13:05

Halász János: hangfelvételek vannak Soros "zsoldosseregének" tevékenységéről

Az elmúlt napok újabb leleplezéseket hoztak, amelyekből kiderült, hogy Soros "zsoldoshadserege" a bevándorlásellenes Orbán-kormány eltávolításán dolgozik - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap Budapesten. Szerinte ezt most már mind hangfelvételek is bizonyítják.

Halász János kijelentette: lebuktak, hogy magyarok tízezreinek a munkáját és megélhetését is képesek tönkretenni azzal, hogy német vállalatokon keresztül akarják zsarolni Magyarországot. Lebuktak, mert Soros legalább kétezer embert fizet Magyarországon, hogy az Orbán-kormányt támadja.Lebuktak azért is, mert beismerték, hogy valamilyen célból illegális adatgyűjtést végeznek a migránsok között.

2018.03.25. 12:45

Több mint 378 ezer határon túli regisztrált a választásra

Összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombat 16 órás határidőig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adatai szerint.

2018.03.25. 09:10

Orbán Viktor: az új terv szerint ennyi migráns érkezne hozzánk

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2018.03.25. 08:34

Új megoldás az ellenzéki visszalépéseknél

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt javasolta szombaton a budapesti I. választókerületben induló ellenzéki jelölteknek, hogy közülük csak egy induljon a választásokon, az induló személyéről pedig egy közvélemény-kutatás eredménye döntsön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×