eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor: az új terv szerint ennyi migráns érkezne hozzánk

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot, és kijelentette: Magyarország álláspontja szerint a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU - tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, hogy Brüsszel az európai pénzek jelentős részét a migránsokra akarja költeni, az új uniós előterjesztés szerint pedig Magyarországra már az első körben 10 ezer migráns érkezne.

Az ehhez előírt fejenkénti 9 millió forintos ellátás tönkretenné a nehezen elért gazdasági eredményeket, vagyis nemcsak kulturális okokból nem szabad migránsok tízezreit küldeni egy-egy tagállamba, hanem azért is, mert meghaladná az országok teherbírását - tette hozzá.

A miniszterelnök fontos fejleménynek nevezte az olaszországi változásokat, hiszen - mint mondta - az EU három nagy tagállamának egyikében az emberek túlnyomó többsége már a bevándorlás ellen foglalt állást, és ennek a hatása az EU központjában is érezhető.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×