eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tucker Carlson amerikai televíziós műsorvezető videóüzenete a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vágatlanul leadják csütörtökön Tucker Carlson Putyin-interjúját

Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség szerint csütörtökön kerül a nyilvánosság elé a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja. A konzervatív újságíró azt ígérte, hogy az anyag vágatlan lesz. "Azért csinálom, mert az amerikaiaknak tudniuk kell, milyen háború részese az ország" – mondta.

A nagy ködösítés után maga a hír központi figurája erősítette meg a találgatásokat – Tucker Carlson, a Moszkvában tartózkodó egykori Fox News-műsorvezető az X-re feltöltött videóban közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készít interjút.

Mivel Carlson Donald Trump volt elnök híve – sőt még potenciális alelnökjelöltként is említették - bár, egy ponton azt mondta: „szenvedélyesen gyűlöli Trumpot, és mivel megértőbb Putyin orosz elnök irányában, miközben Zelenszkij ukrán elnököt lediktátorozta – van elég ellensége. Az összeesküvés-elméleteket gyakran elfogadó, ellentmondásos személyiségként írják le.

Carlson felemlegette, hogy az ukrajnai háború kezdete óta a nyugati újságírók sorban álltak Volodimir Zelenszkijnél, de Putyint senki sem interjúvolta meg.

„Egyetlen nyugati újságíró sem fárasztotta magát, hogy interjút készítsen a konfliktusban részt vevő másik ország elnökével” – mondta, bár ezt újságírók elutasították, és arra emlékeztetnek, hogy

két, orosz származású amerikai újságíró is fogságban ül Oroszországban.

Azt is mondják, hogy valójában Carlson az, akinek megengedik, hogy Putyint kérdezze.

A Zelenszkijjel készített interjúkat Carlson hízelgő-meghunyászkodó gyakorlatoknak nevezte, amelyek „célja felerősíteni a nagyobb amerikai részvételről szóló követelést”. Ennek ellenére azt mondta: tőle is interjút kért.

„Az amerikaiaknak joguk van tudniuk a háborúról, amelyhez közük van” – mondta és olyan „emberi katasztrófának” neveze a konfliktust, amely megváltoztatja a világ hosszú idejig létezett politikai és kereskedelmi realitásait. „Közben az angol nyelvű országok lakossága jobbára észre sem veszi, azt hiszik, hogy nem változott semmi, mert senki sem mondta meg nekik az igazságot” - fejtegette, majd „korruptnak és hazugnak” nevezte a médiát, amely jobbára tények elhallgatásával hazudik szerinte.

„Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint, nem bátorítjuk önöket, hogy értsenek vele egyet, de arra igen, hogy megnézzék”.

Orosz médiumok a Wall Street Journalt idézve azt írták, hogy az interjú – vágatlanul és ingyenesen elérhető módon – február 8-án jelenik meg az X-en és Carlson webobldalán.

Carlson szemére vetik, hogy a Fox News műsoraiban többször megkérdőjelezte a Covid-vakcinák hatékonyságát és „náci kísérletekhez” hasonlította a karanténszabályozást. 2018-ban azt mondta: a bevándorlók miatt Amerika „szegényebb és koszosabb lett”. Népszerűsége a csúcson járt, de sok hirdető elfordult tőle.

Bill Kristol, aki a republikánus Reagan-kormányzat idején alelnöki kabinetfőnök volt a Fehér Házban, felvetette, hogy

„ideiglenesen tiltsák meg Carlson visszatérését az Egyesült Államokba”.

A médiaszemélyiség mellett legutóbb az ifjabb John Kennedy és Matt Gaetz republikánus képviselő is kiállt, mások azonban árulónak nevezték.

Carlson moszkvai tartózkodása idején az orosz erők újabb, nagyszabású csapást mértek Kijevre és öt másik régióra. A fővárosban Zelenszkij elnök szerint legkevesebb két ember meghalt és tízen megsebesültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×