eur:
394.23
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Orbán Viktor kézcsókja bejött a brit médiának

Orbán Viktor kézcsókja bejött a brit médiának

Korábbi látogatásaihoz képest nagyobb figyelmet kapott a brit médiától Orbán Viktor, aki szerdán Londonban Theresa May brit kormányfővel tárgyalt. Több lap is kiemelte, hogy Budapest a Brexit után a britek fontos kereskedelmi partnere kíván lenni és azt, hogy Orbán örömét fejezte ki Donald Trump megválasztása nyomán.

Máskor kevesebb figyelmet kapott volna, most cikkeket és több fényképet is szenteltek főleg a jobboldali brit bulvárlapok Orbán Viktornak.

A Sun a britek által furcsának tartott miniszterelnöki kézcsókról készült sorozattal illusztrálta Theresa May brit kormányfő és magyar vendége találkozóját.

„Csókkal pecsételték meg a Brexit utáni alkut” – írta szalagcímében a brit bulvárlap.

Orbán Viktor kézcsókja bejött a brit médiának

A Sun megjegyezte, hogy a legtöbb uniós vezető közölte: addig nem kezd kereskedelmi tárgyalásokat Londonnal, amíg a Brexitet levezénylő Theresa May kormányfő nem aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, azaz nem jelzi hivatalosan is hazája kilépési szándékát az unióból.

„Orbán Viktor kicsit másképp csinálja a dolgokat, mint a többi európai vezető” – teszi hozzá a Sun. A lap megemlíti, hogy októberben hozták létre a Brit-Magyar Üzleti Tanácsot a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítésére.

A magyar miniszterelnök londoni találkozója után elmondta, hogy szeretné megvédeni a Brexit után brit földön maradó magyar állampolgárok jogait.

„Az a cél, hogy ne sérüljenek a jogaik az EU-tagság megszűnésével – mondta és közölte: vendéglátójával, Theresa May-jel egyetértettek abban, hogy a dolgozók jogait a viszonosság alapján kell kezelni. Vagyis, ha az EU nem korlátozza a többi tagállamba költözött britek jogait, akkor a brit kormány is igyekszik garantálni, hogy ne sérüljenek a szigetországban élő EU-s dolgozók jogai.

Orbán Viktor még hozzátette, összesen 150 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában, valamint Magyarországon, de brit cégek alkalmazottjaként.

A Daily Mail azt emelte ki, hogy Orbán Viktor gratulált a Hillary Clintont legyőző Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek. A magyar kormányfő korábban „halálos veszélyként” írta le Clinton javasolt migrációs politikáját.

A Daily Express pedig arról írt, May és Orbán azután tárgyaltak, hogy az országaikban történt népszavazások sokkolták az EU-t. A Brexit azt is jelentheti, hogy az Egyesült Királyság az európai közös piacból is kilép. Egy Magyarországgal kötött alku az első lépés lehet egy Brexit-utáni kereskedelmi blokk kialakítása felé Európában – teszi hozzá a lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×