INFORÁDIÓ 
2019. május 22. szerda
Júlia, Rita

theresa may

2019.05.19. 13:32

Merész javaslattal próbálkozik Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány "új, merész" javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.
2019.05.17. 11:30

Buknak a brexittárgyalások, bukhat utána May is

Nem lesz alku, más módot kell találni a brexitet fékező patthelyzet feloldására. A brit kormánypárt tárgyalói elfogadták, hogy nem tudnak megállapodásra jutni az ellenzéki Munkáspárttal. Így valószínű, hogy Theresa May miniszterelnök kilépési egyezményét immár negyedszerre is leszavazza a brit parlament, neki pedig mennie kell.
2019.05.15. 11:35

Váratlan ok miatt bukhat el Theresa May

A brit kormány két hét múlva ismét megpróbálja átvinni a brexitet a parlamenten – erről állapodott meg Theresa May miniszterelnök kabinetje. Az új cél az, hogy még a nyári szünet előtt elfogadtassák a törvényhozással a kilépési egyezményt. A toryk azonban már előtte lemondatnák saját kormányfőjüket.
2019.05.15. 10:06

Újra nekifutnak a brexitszavazásnak

Június elején az alsóház elé terjeszti a brit kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet.
2019.05.09. 07:38

A Liverpool csodájával példálózott a támadott brit kormányfő

Nem hajlandó távozni, amíg át nem ment a parlamenten a brexitegyezmény – újra ezt közölte Theresa May brit miniszterelnök, akit pártjának több képviselője le akar mondatni. A kormányfő a Liverpool futballklub példáját emlegetve mondta azt, hogy még mindig hisz a sikerben.
2019.05.07. 17:28

EP-választás: kifutott az időből a brexit miatt London

Most már elkerülhetetlen Nagy-Britannia részvétele az európai parlamenti választásokon, mert nincs elég idő a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás ratifikálására az EP-választásokig - mondta a brit kormány kabinetirodájának vezetője.
2019.05.07. 08:37

Szétzúzhatja a pártokat egy gyors brexitegyezség

A skót konzervatívok vezetője, Ruth Davidson szerint napokon belül létrejöhet egy megállapodás a brexit ügyében. Matt Hancock egészségügyi miniszter a párton belüli kompromisszumkész hangulatról beszélt. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint azonban ezek a kijelentések túlzottan optimisták, és a megállapodás időpontja nagyban függ a kormányzó brit Konzervatív Párt és a Munkáspárt között újrainduló tárgyalásoktól.
2019.05.03. 09:19

Kínos ügy terelheti el a figyelmet a brexitről

„Rögtönítélő bíróság elé állítottak, majd kivégeztek” – így vágott vissza a menesztett brit védelmi miniszter volt főnökének, Theresa May miniszterelnöknek. A Huawei-szivárogtatási botrány egyszerre hasznos eszköz elterelni a figyelmet a brexitről, de egyben olyan ügy, ami még inkább aláássa a brit kormány tekintélyét.
2019.04.29. 19:08

Újra tárgyalnak a brexitről

Újraindult hétfőn, a húsvéti szünet után a konzervatív párti brit kormány és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt hetek óta tartó tárgyalássorozata a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásról.
2019.04.26. 16:01

May belenyugodott, a britek mégis részt vesznek az EP-választáson

Mégsem próbálkozik a brexit kérdésében döntő újabb parlamenti vokssal a brit kormányfő – legalábbis ez szivárgott ki péntek reggel, ellentmondva a korábbi híreknek. Mindez azt jelenti, hogy a britek kénytelen lesznek részt venni az európai parlamenti választásokon.
2019.04.15. 08:36

Komoly figyelmeztetést kapott Theresa May

„Beragad a brexit” – erre figyelmeztették May brit miniszterelnököt, amiért nem nyitottabb az ellenzéki Munkáspárt terve iránt, miközben saját pártja egy része vehemensen követeli a távozását.
2019.04.12. 10:30

Ezzel a forgatókönyvvel úszhatják meg a britek az EP-választást

„Megadta magát az EU-nak, mondjon le!” – ezt vágta egy képviselő Theresa May brit miniszterelnök szemébe a brexithatáridő meghosszabbítását hozó brüsszeli uniós csúcs után. A kormányfő ugyanakkor védelmébe vette az alkut, amelynek nyomán országa október végéig eldöntheti el, hogyan lépjen ki.
2019.04.11. 21:34

Május 31-i rendezett brexittel számol Theresa May

Úgy véli, továbbra is lehetséges a kilépés az Európai Unióból úgy, hogy az Egyesült Királyságnak nem kell részt vennie a május végi európai parlamenti választásokon.
2019.04.11. 14:17

Brexit: a halasztás miatt EP-választásra kényszerül Nagy-Britannia

Noha a haladék után mindössze hat hónappal később, de kilépnek a britek az Európai Unióból - véli Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, aki az InfoRádióban azt mondta, az országnak így épp meg kell rendeznie a május végi európai parlamenti választást.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018