eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szigorításokat tervez Berlin az adócsalók ellen

A müncheni államügyészség az elkövetkező napokban dönt, hogy fellebbez-e az Uli Hoenessre kimondott ítélettel szemben, vagy helyben hagyja a Bayern München labdarúgóklub távozó elnökére kimondott 3 és fél éves börtönbüntetést. Az ügy kapcsán a pénzügyminiszter az adócsalásokkal kapcsolatos intézkedések szigorítását sürgette.

Wolfgang Schäuble sajtónyilatkozatában úgy vélte, hogy továbbra is lehetőséget kell biztosítani azok számára, akik önfeljelentés útján remélnek enyhébb büntetést az adócsalás esetén, de az elévülés időtartamát ki kell bővíteni és csakis azok remélhetnek elnézőbb eljárást, akik maradéktalanul feltárják külföldön, titokban eszközölt bankügyleteik minden részletét.

A pénzügyminiszter javasolta azt is, hogy 50 ezer euró feletti hátralék esetén legalább 5 százalékos legyen a pénzbüntetés, amelynek befizetése esetén szóba jöhet az eltekintés a szabadságvesztéstől.

Hasonló véleményre helyezkedett az igazságügyminiszter is. Heiko Maas kifejtette, hogy fontolóra kell venni, milyen feltételek mellett maradhat érvényben az önfeljelentőkkel szemben gyakorolt nagyvonalú eljárás.

A Bayer München távozó elnöke esetében az önfeljelentést a bíróság azért nem vette valóban figyelembe, mert kiderült, hogy Uli Hoeness múlt évi, nagy feltűnést keltő önfeljelentésében csupán 3 és fél millió euró adócsalást emlegetett, időközben azonban kiderült, hogy a német adóhivatal elöl eltitkolt valódi összeg ennek csaknem tízszerese.

Ha az ügyészség nem kér súlyosbítást, az ítélet jogerőre emelkedik és Uli Hoeness bevonul a landsbergi börtönbe, ahol nincs kizárva, hogy másokkal fogja megosztani a zárkát. Jó magaviselet esetén azonban csupán a büntetés felét kell leülnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×