eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Már ismerkedhetnek az érdeklődők az olimpiai faluval

Bár nagy a túljelentkezés, telefonon bárki feliratkozhat Londonban az olimpiai faluba indított vezetéses autóbusz-körtúrára. A kirándulás ingyenes.

Az egyórás túrákat szombaton és vasárnap, harminc személyes autóbuszokon bonyolítják le, nyolc éven felüli gyermekeket is szívesen látnak. Szabad fényképezni, de tilos videózni. A biztonságra már most nagyon vigyáznak a rendezők, tehát a busznál táskavizsgálat van.

Mit lehet megnézni? Az első állomás a nemzetközi tévé- és rádióközpont, ahol húszezer tudósító dolgozik majd a versenyek idején. Ez után járja be a busz az olimpiai falut. Megtekinthető a kantin, ami tulajdonképpen a világ legnagyobb étterme.

A következő látnivaló a kosárlabda stadion, amelyet az olimpia után teljesen lebontanak, és a hoki-csarnok, amelyet London egy másik részére helyeznek át a záróünnepség után. Az egyik legérdekesebb látványosság a nyolcvanezer személyes, háromnegyed részben fedett olimpiai stadion.

Az olimpiai falut mesterséges folyócskák szelik át, harminc híd teszi festőivé a látványt. Elegáns lakótelep lesz itt, ha vége az olimpiának, ugyanis a faluban nem házacskák vannak, hanem emberi léptékű bérlakás-tömbök. Északról nagy park szegélyezi a falut, ide jegyet lehet majd váltani a játékok idején, piknikezni lehet a füvön, s közben óriáskivetítőn nézni a versenyeket.

Az építkezések a tervezettnél gyorsabban haladnak. Július 27-re elkészül minden, és a tömegpróbák is lezajlanak. Több ezer önkéntest kértek fel, hogy vessék alá próbának a stadionok útjait, bebocsátó-rendszereit és üléssorait.

Az olimpiai falut bemutató autóbuszos körtúrára azonnal nehéz bekerülni, de a falu peremén épült egy széles panorámát nyújtó lelátó, ahová bármikor felmehetnek az érdeklődők, még kávéház is várja őket az építmény tetején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×