eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Svájcban is németnek lenni a legjobb

Svájc úgy él a köztudatban, mint a jómód, sőt a gazdagság földje. Most azonban kiderült, hogy a Svájcban élő németek megelőzik a helyieket a vagyonossági listán.

Az alpesi ország tárt karokkal vár mindenkit, aki komoly bankbetétet tud felmutatni. Nem gördítettek akadály a nemrég elhunyt Günter Sachs bevándorlásának útjába, aki az egyik legnagyobb német autógyár, az Opel egyik örököse volt, és közismert playboyként a 60-as években feleségül vette az eredetileg szexbombaként elhíresült francia filmcsillagot, Brigitte Bardot.

Azóta több német vállalkozó is Svájcba költözött, köztük Klaus-Michael Kühne, aki eredetileg Hamburgban alapozta meg vagyonát egy szállítási cég alapításával.

A Manager Magazin című kereskedelmi lap most közétett felmérése szerint jelenleg Klaus-Michael Kühne Svájc leggazdagabb embere, vagyonát közel 5,5 milliárd euróra becsülik. De a második, sőt a harmadik helyen is német bevándorló szerepel: a Jacobs család, amely kávéval tett szert 4,5 milliárd eurós vagyonra, illetve August Finck, aki bankügyletekkel szintén csaknem ugyanekkora vagyont szerzett.

A Manager Magazin kimutatása szerint a 300 leggazdagabb svájci együttesen csaknem 400 milliárd euró fölött rendelkezik. A lap azonban utal arra, hogy néhány évvel ezelőtt a felső 300 vagyona ennél jóval nagyobb volt, azaz a nemzetközi pénzügyi válság az ő fejük felett sem vonult el nyomtalanul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×