eur:
401.52
usd:
367.52
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Támogatja a német kormány az elektromos autók gyártását

Németországban az autóipar az export egyik legfontosabb pillére. A környezetbarát programok nemzetközi terjedésének hatására a berlini kormány egymilliárd eurót szán az elektromos autók gyártásának támogatására. Angela Merkel nemrég reményét fejezte ki, hogy 2020-ig már legalább egymillió elektromos jármű közlekedik majd az ország útjain.

Lapértesülések szerint a kutatás támogatásával, valamint az adóterhek csökkentésével akar a berlini kormány az elektromos árammal működő gépkocsik elterjedését segíteni.

A kancellár a környezetvédelem érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatban kijelentette: megvalósítható elképzelésnek tartja, hogy 2020-ban már legalább egymillió elektromos autó közlekedjen Németországban. Jól értesült források szerint Angela Merkel kormánya még ebben a hónapban dönt a fejlesztés támogatásáról.

A terv megvalósításában központi szerepet játszik majd az adókedvezmény, amellyel a piacon versenyképessé akarják tenni a környezetbarát autókat. Ezzel egy időben a kormány fontolóra vette több ezer elektromos autó beszerzését is.

Az árammal működő autók gyors terjedését azonban némileg gátolni fogja, hogy az atomerőművek fokozatos leállításával párhuzamosan drágul az áram. Azonban Berlinben is tisztában vannak azzal, hogy az idő sürget, mert a külföldi autóipar fokozódó kihívást jelent a német cégeknek a környezetbarát gépkocsik gyártásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×