eur:
387.59
usd:
359.89
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Internetes fórumokon találgatják a brit külügyminiszter szexuális orientációját

Miután hivatalos vidéki útjain többször is közös hotelszobát bérelt titkársága huszonöt éves munkatársával, és kedvező beosztáshoz juttatta a fiatalembert, angliai internetes fórumokon kérdések merültek fel William Hague brit külügyminiszter szexuális preferenciája felől.

William Hague, Nagy-Britannia negyvenkilenc éves, úgy tudni, zavartalan házasságban élő külügyminisztere felháborodottan fogadta az állításokat, és szerda este nyilatkozatott bocsátott ki, visszautasítva a gyanúsítást. Beosztottja, Chris Myers lemondott posztjáról.

Hague a konzervatív párt helyettes vezetője, és az állítások elhangzása idején ő volt a legmagasabb beosztású kormánytag Angliában, ugyanis David Cameron miniszterelnök rövid szabadságot vett ki kislánya megszületése alkalmából, Nick Clegg miniszterelnök-helyettes pedig hivatalos pakisztáni látogatáson tartózkodott.

Nyilatkozatában William Hague elismerte, hogy a választási kampány idején a huszonöt éves Chris Myers alkalmanként a sofőrje volt, és néhányszor közös, kétágyas hotelszobában szálltak meg.

"Utólag visszatekintve - írta nyilatkozatában a brit külügyminiszter -, megfontoltabb is lehettem volna, hogy ne adjak módot alaptalan feltételezésekre. Hogy ezek most felmerültek, az elkeserítő számomra, feleségem, Ffion, és természetesen Christopher számára is."

Hague hangsúlyozta, hogy Chris Myers nem kivételezésnek köszönheti a beosztását, majd megjegyezte: "Egyébként, sohasem volt viszonyom férfival."

Chris Myers történelem szakon végzett a durhami egyetemen, és egyesek szerint ez nem kvalifikálja arra, hogy mindjárt a külügyminiszter titkársági beosztottja legyen, bár kétségtelen, hogy másfél évvel ezelőtti alkalmazása óta megfelelően végzi a munkáját.

Ami William Hague és felesége, Ffion házasságát illeti, úgy tűnik, hogy azzal minden rendben van. Szeretnének gyermeket, de az asszony többször elvetélt, legutóbb a nyáron veszített el magzatot.

A politikus azt is kiemelte a nyilatkozatában, hogy ezek a megpróbáltatások csak még közelebb hozták egymáshoz őt és a feleségét. Nyilatkozatával, és beosztottja távozásával, az ügyet lezártnak tekinti. Kérdés, megnyugszanak-e az ellenzéki internetezők?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×