eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vége a válságnak, megint lehet táppénzre menni?

Felszökött a táppénzesek száma az elmúlt fél év során Németországban. Gazdasági elemzők ebből arra következtetnek, hogy a lakosság körében általánossá vált a felfogás, hogy az ország túljutott a pénzügyi válságon és betegség esetén már nem kell tartani a munkahely esetleges elvesztésétől.

Január óta a német alkalmazottak átlagosan négy napot maradtak távol betegség címén munkahelyüktől. Az egészségügyi minisztérium adataira hivatkozva a berlini Die Welt című napilap rámutat arra, hogy 2005 óta évről-évre csökkent a táppénzesek száma, a pénzügyi válság kirobbanását követően pedig a munkavállalók csak végső esetben jelentettek beteget, mert attól féltek, hogy felmondanak nekik.

Az év elején azonban megváltozott ez a beállítottság, és az egészség védelme ismét felülkerekedett a korábbi aggodalmakon. Más szóval 2009 második feléhez viszonyítva január elseje és június vége között átlagosan kereken tíz százalékkal nőtt a táppénzes időszak tartama.

A kimutatás szerint a nők jóval gyakrabban maradtak távol orvosi igazolással a munkahelyüktől, mint a férfiak, és ez szintén a helyzet egyfajta normalizálódására utal, ugyanis a válság előtt is a nők vezették a táppénzes listát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×