eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre több az egyedülálló anya

Németországban egyre több gyermek nő fel csupán anyja vagy apja mellett. A családügyi minisztérium most közzétett jelentése szerint emelkedőben van azon munkavállaló nők száma is, akik egyedül nevelik gyermekeiket.

Berlinben a kormány legfiatalabb tagja, Kristina Schröder családügyi miniszter kedden terjesztette elő idei jelentését, amelyből kitűnik, hogy jelenleg Németországban minden hatodik gyermek csupán egyik szülője mellett nő fel.

Bő tíz évvel ezelőtt még minden hetedik gyermek nélkülözte anyja és apja együttes gondoskodását.

Mindez együtt jár azzal is, hogy egyre több nő válik családfenntartóvá, és a férj állásának elvesztése folytán gyakran a házasság is zátonyra fut. Az ország nyugati felében lassúbb ez a folyamat, mint az egykori NDK-ban, ott ugyanis a gazdasági helyzet miatt a családfenntartó nők aránya már eléri a 15 százalékot.

A jelentés előterjesztésekor Kristina Schröder hangsúlyozta, hogy az átfogó takarékosság ellenére is elengedhetetlen a szociális juttatások biztosítása, mert csak így lehet elkerülni, hogy a felnövekvő nemzedék egy komoly hányada szegénységbe kényszerüljön.

Jelenleg több mint 1 millió 700 ezer kiskorú részesül állami segélyben, mert eltartójának fizetése a létminimumon mozog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×