eur:
397.67
usd:
354.98
bux:
74334.36
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Foci-vb: a legnagyobb repülővel utazhat a német válogatott

A német légitársaság, a Lufthansa szerdán veszi át az első óriás légibuszt. Az európai együttműködéssel kifejlesztett Airbus 380-as típusú utasszállítójából a Lufthansa 15-öt rendelt. A franciaországi Toulouse-ban összeszerelt gépen az utolsó simításokat Hamburgban végezték el.

A Lufthansa első óriás légibuszát Hamburgból az a pilóta vezette Frankfurtba, aki június 6-án a német labdarúgó-válogatottat is Johannesburgba repíti. A német tévé kérdésére válaszolva elmondta, hogy a korábbi típusú légibuszokhoz képest az A380-as lényegesen kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és a pilótákra is sok könnyítés vár, ami tovább javítja a repülés biztonságát.

Az ünnepélyes átvételre a Lufthansa elnöke, Wolfgang Mayrhuber és az Airbus élén álló Thomas Enders is Frankfurtba érkezett, ahol a repülőtér egy külön erre a célra feldíszített kifutóján avatják fel a német légitársaság első A380-as típusú gépét, amelynek három osztályán 526 utas foglalhat helyet.

Más légitársaságok ennél közel 300-zal is több ülést helyeznek el az óriás légibuszon, ami lényegében az olcsó jeggyel utazók kényelmének kárára megy.

A Lufthansa pilótája a szerda reggeli tévéadásban hangsúlyozta, a német megrendelő arra is hangsúlyt fektetett, hogy a hosszú távú járatokra tervezett gépen az átlag utasnak se kelljen szűk üléseken szorongania, a padsorok közti folyósokat pedig főleg az egyre gyakoribb trombózis elkerülésére testmozgásra is felhasználhassa.

A Toulouse-ban gyártott gépet az Airbus Hamburg elővárosában, az Elba melletti Finkerwerdenben lakkozták és látták el a Lufthansa felségjelével. A kereken 300 millió euróba kerülő légibuszból a Lufthansa 15-öt rendelt.

A második óriásgépen már szintén az utolsó simításokat végzik Finkerwerdeben, úgyhogy a Frankfurt után hamarosan a München névre keresztelt utasszállítót is forgalomba állíthatják. A négy motoros, sugárhajtású gép június 6-án indul menetrendszerű útjára, amikor a német labdarúgó-válogatott tagjait és az őket kísérő tudósítókat szállítja Johannesburgba, hogy a futball-vébé helyszínén készüljenek fel első mérkőzésükre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×