eur:
394.03
usd:
368.72
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A válság ellenére töretlen a németek utazási kedve

A német külügyminiszter a pünkösdi hétvége előtt figyelmeztette honfitársait, hogy egyelőre ne tervezzenek thaiföldi szabadságot a Bangkokban kialakult polgárháborús helyzet miatt. Tény, hogy a pénzügyi válság ellenére is szinte töretlen a németek utazó kedve, habár egyre többen veszik fontolóra, hogy merrefelé kínálnak jutányos nyaralási lehetőséget. A Focus című hírmagazin statisztikát készített arról, hogy melyik országban mennyit ér egy euró.

Az euró árfolyamát erősen megingatta a nemzetközi pénzügyi válság, így a valutaegységen kívüli országok fizetőeszköze némileg megerősödött, ami előnytelen a német turisták számára. Ennek ellenére a német bankok szövetségének felmérése azt mutatta ki, hogy az euró Közép- és Kelet-Európában még most is nemcsak szívesen látott, de igencsak fajsúlyos pénznem.

A pünkösdi három napos hétvége, valamint az ünnepeket övező két hetes iskolai szünet a húsvétot követő első nagy német utazási hullám, így a Focus hírmagazinban megjelent kimutatás alighanem komoly szerepet játszik a turisztikai célpontok kiválasztásában.

A felmérésből kitűnik, hogy egy euróért Lengyelországban még ma is 1 euró 21 cent értékű szolgáltatást kaphat a turista. A második helyen Magyarország szerepel 1 euró 16 centtel, a további sorrend Horvátország, majd Portugália. Nagy-Britanniában egy euró gyakorlatilag tényleg egy eurót ér, míg a legdrágábbnak Svájc és Dánia bizonyult, ahol egy euró lényegében alig ér 80 centet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×