eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bemutatják a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

Látványos belső drónfelvétel az 5 milliárd dolláros berlini Tesla-gyárról

Így néz ki munka közben az üzem.

A Gigafactory Berlin, a Tesla első európai gyára mintegy két évvel ezelőtt nyílt meg. Itt készül a márka legkelendőbb típusa a Model Y, valamint amerikai elektromos autók számára akkumulátorok.

A projekt 5 milliárd dollárba került, és a Tesla szerint ez a „legfejlettebb, környezeti szempontból fenntartható és hatékony gyár” a világon jelenleg.

Az alábbi videóban – amit a Hvg.hu szúrt ki – a Tesla gépeit láthatjuk, ahogy a gyártási folyamat minden fázisát bemutatják: a présüzemet, a műanyag-feldolgozást, a festést és az összeszerelést, amíg a Model Y el nem nyeri végső formáját.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Tesla a berlini gyárának bővítését tervezi, ami a környékbeli környezetvédelmi szervezetek ellenállásába ütközik. Hírek szerint egy szélsőséges csoport állhat a berlini üzem megzavarása mögött, és a gyár teljes megsemmisítésére szólított fel. Elon Musk „a világ legbutább ökoterroristáinak” nevezte az elkövetőket.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×