eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Los Angeles, United States - May 17, 2013: A cockpit with LCD digital speedometer and steering wheel of electric car Tesla Model S during drive. Tesla electric cars are produced by Tesla Motors, Inc. in California, USA.
Nyitókép: mbbirdy/Getty Images

Leszerepeltek az önvezető rendszerek, a Tesláé sem kivétel

Az amerikai közlekedésbiztonságiak összesen 14 vezetéstámogató rendszert vizsgáltak, amiből csak egy kapott "elfogadható" besorolást.

Az amerikai Közúti Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) tesztelte és értékelte a vezető autógyártók vezetéstámogató rendszereit, a Tesla Autopilot rendszere és kilenc további vezetéstámogató rendszer is rossz minősítést kapott - írja a Reuters híradása alapján a Portfolio.

A szervezet a baleseti adatokból azt is megállapította: nem bizonyítható, hogy a Tesla Autopilot vagy más vezetéstámogató rendszerek valós biztonsági előnyöket jelentenének. David Harkey, az IIHS elnöke a lapnak azt nyilatkozta:

"Megvizsgáltuk a biztosítási káresemények adatait, vizsgáltuk a vezetéstámogató rendszerekkel rendelkező és az ilyen rendszerek nélküli járműveket, és megállapítottuk, hogy nem csökkent a kárigények száma ezeknek a fejlettebb rendszereknek köszönhetően".

Ellenben bizonyították, hogy az automata vészfékező rendszerek 50 százalékkal csökkentették a hátulról érkező ütközések számát, továbbá 30 százalékkal csökkentették a gyalogosgázolásokat. Az IIHS kilenc autógyártó 14 vezetéstámogató rendszerét értékelte az általa kidolgozott szabványok alapján. Az általuk tesztelt rendszerek közül csak a Lexus Teammate with Advanced Drive kapott elfogadható minősítést, amit a márka LS hibrid szedánokhoz kínálnak.

A Tesla, a Mercedes-Benz, a BMW, a Nissan, a Ford, a GM, a Hyundai, a Genesis és a Volvo különböző rendszerei "rossz" általános minősítést kaptak - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×