eur:
400.13
usd:
367.59
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz
Gothenburg, Sweden - January 17, 2015: A close up shot from above of a young womans hands holding a white Xbox One controller as she is playing a video game. Natural lighting, shot on wooden background with shallow depth of field.
Nyitókép: luza studios/Getty Images

Alkalmazásboltot nyit a Microsoft is

Az Xboxhoz kapcsolódó, játékokat tartalmazó áruház elérhető lenne az iPhone-okon és az androidos eszközökön is.

Újabb fronton válhat az Apple és a Google riválisává a Microsoft. A cég azt tervezi, hogy 2024-ben saját alkalmazásboltot indít, melyben játékok között böngészhetnek majd az iPhone-osok és az androidosok is. Ennek feltétele azonban az, hogy sikerüljön az Activison Blizzard felvásárlása – írja a hvg.hu.

Várhatóan 2024 márciusától lép életbe az Európai Unió digitális piacra vonatkozó szabályozása, ez kötelezi a Google-t és az Apple-t, hogy nyissa meg a platformjait a harmadik fél által készített alkalmazásboltok előtt. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, nem szeretnének lemaradni a nyitás pillanatáról.

Ehhez először versenyhatósági engedélyt kell szereznie, hogy 75 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot, csakhogy ha a Microsoft megveszi a Call of Duty jogait birtokló céget, azzal kizárólagosságra tesz szert, így pedig aránytalanul nagy lesz az Xbox előnye például PlayStationnel szemben.

Hogy pontosan mikor indulhat el az Xbox alkalmazásboltja a két platformon, azt most még nem tudni.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×