eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Tragédia lehet a vége, ha valaki egyszerre lesz influenzás és koronavírusos

A brit közegészségügyi ügynökség, a Public Health England (PHE) kutatása nyomán még fontosabbnak tűnik az influenza elleni védőoltás beadatása.

Aki 2020 január és április között egyszerre kapta el a koronavírust és az influenzát, annál több mint kétszeresére nőtt a halálozás kockázata azokhoz képest, akik csupán a Covid-19 fertőzésen estek át – idézte a PHE eredményeit a qubit.hu. Az adatokat annak jegyében tett közzé az intézmény, hogy felhívja a figyelmet az influenza elleni védőoltás fontosságára. A portál felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy nagyon kis mintával (58 fő) és Nagy-Britanniában, a járvány korai szakaszában végezték a kutatást, ezt az eredmények értékelésénél is figyelembe kell venni.

A britek azt is kimutatták, hogy egyidejű fertőzés esetén magasabb volt a súlyos megbetegedés kockázata, ugyanakkor az influenzás betegek kisebb valószínűséggel kapták el a koronavírust.

A két vírus legtöbbször idősebbeket támadott meg egyszerre, és a vizsgált időszakban több mint 50 százalékuk életét vesztette.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×