eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

A Facebook kiderítette: sokkal több időt töltünk nála, mint gondolnánk

A felhasználók nagyon gyakran alábecsülik, mennyi időt töltenek a közösségi oldalon.

A Facebook kutatásának fontos megállapítása, hogy a facebookozók hajlamosak alábecsülni az oldalon eltöltött időt, vagy azt, hányszor nyitják meg egy nap a Facebook alkalmazását. Különösen a fiataloknál érezhetők eltérések a között, mennyit lógnak valójában az oldalon és ők maguk mennyit vallanak be ebből – írja a hvg.hu.

A kutatás azért is fontos, mert sok tudományos munkában hivatkoznak a facebookozási szokásokra, az ott eltöltött időre. Egyes publikációkban eleve a felhasználók által bevallott adatra támaszkodnak, mert úgy vélik: ha a Facebook közli, az oldal biztosan elfogult volt, és esetleg szándékosan többet/kevesebbet mond, hogy jó színben tüntesse fel magát.

Csakhogy valójában a felhasználók által mondott órák sem nevezhetők pontosnak, mivel többen nem képesek becslést adni arról, mennyi időt töltenek az oldalon vagy az alkalmazásban, mert sokan egyszerűen nem érzik, mennyi idejüket viszi el a hírfolyam böngészése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×